News

Hackerii au furat peste 200 de milioane de adrese de e-mail după ce au spart contul Twitter

Hackerii au spart contul Twitter și au furat peste 200 de milioane de adrese de e-mail, lucru confirmat de experții în domeniu.
06.01.2023 | 10:30
Hackerii au furat peste 200 de milioane de adrese de email dupa ce au spart contul Twitter
Elon Musk și Twitter, atacați de hackeri. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pirații internetului au postat adresele de e-mail pe un forum online, conform unor cercetători din domeniul securității.

Hackerii au furat peste 200 de milioane de e-mailuri de pe Twitter

Ce e mai grav, compania nu a comentat niciodată informația, deși se pare că scurgerea de date e de mai bine de doi ani de zile, perioadă în care nimeni nu știe ce s-a întâmplat de fapt și cine au fost acești hackeri.

ADVERTISEMENT

The Guardian transmite că această breșă se securitate va duce ”din păcate, la și mai mult hacking, phishing targetat şi doxxing”, lucru confirmat de Alon Gal, confondator al companiei israeliene de monitorizare a securităţii cibernetice Hudson Rock.

Specialiștii vorbesc despre una dintre ”cele mai semnificative scurgeri pe care le-au văzut vreodată”. Twitter a adoptat tactica struțului care își bagă capul în pământ și a preferat să ignore acest subiect, cu toate că a fost făcut public de mai multă vreme.

ADVERTISEMENT

De altfel, Twitter nu a anunțat nici măcar dacă a investigat această problemă, pentru a se asigura că datele utilizatorilor săi sunt în siguranță. Reuters punctează că datele prezente pe forum, sutele de milioane de e-mailuri care ar fi fost sustrase de pe Twitter, nu pot fi confirmate și verificate în mod independent.

Cu toate acestea, Troy Hunt, creator al unui site specializat în astfel de cazuri ”Have I Been Pwned” a confirmat informația și spune că a văzut cu ochii săi datele furate și scurse pe internet. Având în vedere că incidentul ar putea data încă din 2021, e posibil ca hackerii să fi acționat înainte ca proprietar al companiei să devină Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Nu doar Twitter a fost afectată de atacurile hackerilor. În urmă cu mai multe zile, Spitalul din Botoșani s-a ales cu site-ul spart și baza de date criptată de hackeri. Infractorii au cerut în schimb 3 bitcoin pentru a debloca sistemul.

”Noi am anunţat deja Direcţia Naţională de Securitate Cibernetică şi DIICOT. A fost începută o anchetă şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Mai multe nu pot preciza momentan. Cert este că de luni sperăm să reluăm activitatea medicală la capacitatea normală”, a explicat Cătălin Dăscălescu, managerul Spitalului de Recuperare.

ADVERTISEMENT

Situația a afectat raportările către Casa de Sănătate, în condițiile care baza de date pe luna decembrie a fost criptată. În consecință, spitalul nu mai poate raporta serviciile efectuate în ultima lună din 2022 și nici nu poate primi banii pe aceste servicii, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT
Tags: