Life

”Modul Lockdown” care te protejează de hackeri dacă ai iPhone. Cum se activează funcția de securitate

Cum îți poți proteja iPhone-ul de hackeri. Angajații de la Apple au creat o funcție puternică de securitate. Cum se folosește?
03.01.2023 | 16:46
Modul Lockdown care te protejeaza de hackeri daca ai iPhone Cum se activeaza functia de securitate
Cum să îți protejezi iPhone-ul de atacuri cibernetice. Sursa foto: CNET
ADVERTISEMENT

Atacurile cibernetice sunt tot mai prezente în ultima vreme, iPhone-ul fiind unul dintre dispozitivele tehnologice sensibile la o astfel de situație. Angajații ”Apple” au creat o funcție de securitate care îi împiedică pe hackeri să acționeze.

Cum te poți proteja de hackeri dacă ai iPhone. Funcția ”Modul Lockdown” pe care au creat-o cei de la Apple

Dacă deții un telefon de tip iPhone și nu dorești ca activitatea să-ți fie monitorizată, din varii motive, precum faptul că ești persoană publică , află că poți activa ”Modul Lockdwon”, transmite The Sun.

ADVERTISEMENT

”Modul Lockdown” îți permite să folosești un iPhone în siguranță, prin protejarea datelor personale. A fost creat în anul 2022, când atacurile cibernetice au luat amploare.

Inclusiv în România au fost în 2022 atacuri cibernetice, vizate fiind site-uri de instituții sau site-uri de știri, drept urmare, ”Modul Lockdown” este disponibil și pentru jurnaliști, publicații, politicieni sau ONG-uri.

ADVERTISEMENT

”Familiarizează-te cu ”Modul Lockwdown”, care oprește mai multe funcții și dacă ai impresia că ești o posibilă țintă de atac.

Limitează persoanele care te pot contacta, blochează anumite atașamente din e-mail, dezactivează previzualizarea link-ului în mesaje și anumite funcții web”, a comunicat pentru ”The Sun” Chris Hauk, avocat pentru confidențialitatea consumatorilor la ”Pixel Privacy”.

ADVERTISEMENT

Cum se activează funcția de securitate ”Modul Lockdwon”

Tot ce trebuie să faci este să-ți pornești telefonul, accesează butonul ”Setări”, după care ”Confidențialitate și securitate” și ”Modul de blocare”.

Ulterior, se apasă pe ”Activați modul de blocare”, iar ca modificarea setărilor efectuate să aibă rezultat, se repornește dispozitivul. Se dezactivează apoi ”Modul Lockdwon” și din nou se urmează pașii indicați în rândul de mai sus.

ADVERTISEMENT

Chris Hauk îi mai sfătuiește pe deținătorii de iPhone să își țină mereu pornite actualizările automate, dar și să utilizeze ”Verificarea siguranței”, pentru a se asigura că nu partajează detalii din viața privată, cu alte persoane, care ar putea fi hackeri.

ADVERTISEMENT
Tags: