Simona Halep

Video. Monica Niculescu a cedat în faţa liderului mondial la Doha! Buzărnescu şi Sorana, eliminate

Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în turneul WTA de la Doha. Singura româncă rămasă în competiţie este Simona Halep.
Video Monica Niculescu a cedat in fata liderului mondial la Doha Buzarnescu si Sorana eliminate
ADVERTISEMENT

UPDATE. Monica Niculescu a pierdut în două seturi meciul împotriva lui Caroline Wozniacki, scor 5-7, 1-6. A fost o zi nefastă pentru românce la Doha, doar Simona Halep fiind calificată în sferturile de finală. Alături de Niculescu, au părăsit competiţia în optimi şi Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea. 


UPDATE: Caroline Wozniacki a câştigat primul set cu scorul de 7-5. Niculescu a reuşit breakul la 4-4, dar nr. 1 mondial a făcut imediat rebreakul şi a încheiat setul cu 3 game-uri consecutive.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Începe meciul Niculescu – Wozniacki cu daneza la serviciu! 

UPDATE: Mihaela Buzărnescu este învinsă clar de Julia Georges cu scorul de 6-2, 6-2. Partida a durat 66 de minute şi a curs exclusiv în favoarea nemţoaicei.

UPDATE: Mihaela Buzărnescu pierde primul set cu scorul de 6-2.

Începe meciul cu Mihaela Buzărnescu la serviciu! 

UPDATE, ora 16:40: Meciul Buzărnescu – Geroges începe în câteva minute! 

UPDATE, ora 14:15 / Sorana Cîrstea a fost învinsă de Garbine Muguruza în optimile de finală de la Doha, scor 0-6, 4-6. Jucătoarea spaniolă s-a impus după o oră şi patru minute şi este prima jucătoare ajunsă în sferturi.

ADVERTISEMENT


UPDATE, ora 13:35 / Sorana a pierdut categoric primul set al confruntării cu Muguruza, scor 0-6 


UPDATE, ora 13:05 / Sorana Cîrstea deschide ziua româncelor la Doha. Ea o întâlneşte pe Garbine Muguruza în optimile de finală. Cele două jucătoare sunt deja la încălzire.


UPDATE, 15 februarie, ora 12:10. Programul meciurilor din optimile de finală de la Doha: 

ora 13:00: Sorana Cîrstea – Garbine Muguruza
 
ora 16:30: Simona Halep – Anastasija Sevastova
 
ora 16:00: Mihaela Buzărnescu – Julia Georges
 
ora 18:00: Monica Niculescu – Caroline Wozniacki

Miercuri, 14 februarie 2018, este o zi ce va rămâne în memoria iubitorilor de tenis din România datorită performanţelor multiple obţinute de fetele noastre la turneul Premier Five din capitala Qatarului, Doha. Din cele 5 jucătoare prezente la start, 4 s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei, Irina Begu fiind eliminată în prima rundă din cauza unei accidentări, de către Samantha Stosur.

Pentru Simona Halep, Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu povestea din superbul oraş de pe malul Golfului Persic continuă. Şi continuă, iată, în fazele înalte, acolo unde deja se pot emite pretenţii pentru finală, destule favorite fiind deja eliminate. Dacă în cazul Simonei Halep rezultatul era unul scontat, victoria contra Ekaterinei Makarova fiind doar o confirmare a super-calităţilor constănţencei, restul fetelor impresionează prin parcursurile avute.

ADVERTISEMENT

Halep, Buzărnescu, Cîrstea şi Niculescu spre un titlu românesc?

Turneul de la Doha a fost cucerit de către Simona Halep în 2014, după o finală câştigată în faţa lui Angelique Kerber. Cele două sunt şi în acest an printre principalele favorite la titlu, alături de Karolina Pliskova (campioana en-titre) şi Caroline Wozniacki (liderul mondial). Simona Halep o va întâlni în optimi pe Anastasija Sevastova şi e mare favorită pentru a ajunge în sferturi, acolo unde poate juca împotriva Karolinei Pliskova. VEZI VIDEO 

Mihaela Buzărnescu reuşeşte un nou turneu foarte bun şi continuă ascensiunea începută la mijlocul lui 2017. După ce în prima rundă trecea de Lesia Tsurenko, Mihaela a furnizat surpriza şi a eliminat-o pe Jelena Ostapenko în turul secund, urmând să joace în optimi contra favoritei 9, Julia Goerges. VEZI VIDEO 

ADVERTISEMENT

Parcurs excelent şi pentru Sorana Cîrstea, care după victoria clară din prima rundă în faţa grecoaicei Maria Sakkari, a reuşit să elimine o favorită ce a dat mai mereu bătăi de cap jucătoarelor din România. Elise Mertens ne rămâne în memorie după meciul de Fed Cup câştigat de Belgia în faţa noastră în februarie trecut, însă de această dată a părut pradă uşoară pentru Sorana. Urmează favorita 4, Garbine Muguruza. VEZI VIDEO 

Monica Niculescu a fost nevoită să joace în calificări pentru a putea pătrunde pe tabloul principal de concurs la Doha. Ajungând până pe locul 92 în clasamentul WTA, nici sorţii nu erau de partea Monicăi aici. A venit însă o victorie superbă contra Mariei Sharapova, în primul tur, în timp ce în turul al doilea a profitat de abandonul din set decisiv al Magdalenei Rybarikova. Urmează însă un nou test foarte complicat, împotriva liderului mondial, Caroline Wozniacki. VEZI VIDEO 

ADVERTISEMENT