Sport

Haos la Wimbledon! Patru jucători în turul 3, 14 nici n-au debutat

Ediția din acest an a turneului de la Wimbledon este un adevărat haos până în acest moment din cauza ploii și a deciziilor neinspirate luate de organizatori.
06.07.2023 | 12:00
Haos la Wimbledon Patru jucatori in turul 3 14 nici nau debutat
Ediția din acest an a turneului de la Wimbledon este un adevărat haos până în acest moment din cauza ploii și a deciziilor neinspirate luate de organizatori. Sursă foto: atptour.com
ADVERTISEMENT

Primele trei zile de competiție de la cel de-al treilea Grand Slam al anului au fost serios perturbate de vremea nefavorabilă care a împiedicat ca jocurile să se desfășoare așa cum au fost programate.

Ploaia a aruncat turneul de la Wimbledon într-un haos

Dar nu numai ploaia a dus la haosul care domnește acum la Wimbledon. Pe lângă condițiile meteo, deciziile luate de organizatori în ceea ce privește reprogramările au contribuit la crearea unor momente absurde.

ADVERTISEMENT

Parcă depășită de importanța hotărârilor pe care le avea de luat, conducerea de la All England Club a aruncat practic turneul într-un haos de nedescris. După trei zile în care ploaia a făcut legea, sunt de peste trei ori mai mulți jucători care nu au intrat în concurs decât tenismeni calificați în turul 3.

Mai exact, în acest moment sunt 14 sunt jucători care încă nu intrat pe iarba de la Wimbledon pentru a-și juca partidele din runda inaugurală, în timp ce alți patru sunt deja în turul trei al competiției.

ADVERTISEMENT

O altă situație inedită a avut loc în ziua a treia, când au fost reprogramate 69 de partide din primul tur de pe tablourile de simplu masculin și feminin, însă prima care s-a terminat a fost o întâlnire din turul 2.

Probleme și cu securitatea la Wimbledon

Organizatorii au avut probleme și cu securitatea, două meciuri de pe terenul 18 ale complexului de la All England Club care s-au disputat miercuri, 5 iulie, au fost întrerupte de protestatarii ”Just Stop Oil”.

ADVERTISEMENT

Prima dată, un bărbat şi o femeie au aruncat pe teren câteva sute de piese de puzzle, care au dus la întreruperea meciului Dimitrov – Shimabukuro. Cei doi fani au fost scoşi în afara arenei şi a fost nevoie de minute bune de a curăţa terenul.

Două ore mai târziu, o persoană a aruncat confetti la partida Katie Boulter – Daria Saville. Mare parte din hârtii au căzut pe umărul lui Boulter. Meciul a fost întrerupt pentru câteva minute, iar protestatarul intrat pe teren a fost reținut de forțele de ordine și scos din arenă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FANATIK a descoperit un detaliu extrem de interesant la vizita pe Arena Centrală de la Wimbledon. Loja familiei regale a Marii Britanii era acoperită cu o prelată, iar unul dintre agenții de securitate a dezvăluit că aceasta a fost refăcută din motive de securitate.

ADVERTISEMENT