News

Haos pe DN1. Valea Prahovei, blocată de șoferii care și-au terminat vacanța

Aglomerație mare pe Valea Prahovei, după vacanța de Ziua Națională. Mii de șoferi se grăbesc spre casă, dar trebuie să se înarmeze cu răbdare.
04.12.2022 | 16:17
Haos pe DN1 Valea Prahovei blocata de soferii care siau terminat vacanta
Traficul a devenit din nou insuportabil pe Valea prahovei / Foto: Eduard Vânătoru / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Se circulă din ce în ce mai greu pe Valea Prahovei, după ce majoritatea turiștilor și-au epuizat zilele libere primite cu ocazia sărbătorii de 1 Decembrie iar acum se grăbesc spre casă.

Bară la bară pe Valea Prahovei

Duminică la prânz, traficul devenise infernal în zona stațiunilor montane. De exemplu, drumul dintre Predeal și Sinaia se parcurgea în cel puțin două ore.

ADVERTISEMENT

Pe această porțiune de drum s-a circulat bară la bară, viteza de deplasare fiind de aproximativ 5 km/h.

În aceste condiții, turiștii și-au pierdut răbdarea și au început să arate cu degetul către autoritățile incapabile să rezolve această problemă.

ADVERTISEMENT

Zeci de ore în trafic pentru o vacanță la munte

Antena 3 a stat de vorbă cu una dintre cele mai ghinioniste familii care a mers la munte, în vacanța de Ziua Națională. Aceasta a stat 10 ore în trafic, din București până pe Valea Prahovei, iar la întoarcere s-a trezit din nou blocată cu mașina în aglomerație.

Turiștii care au plecat cu 2-3 ore mai devreme, au reușit să evite aglomerația. Dimineața, valorile de trafic erau normale, pe Valea Prahovei.

ADVERTISEMENT

Ce se mai aude de autostrada Ploiești-Brașov?

Situația traficului în zona Valea Prahovei rămâne dramatică, pe măsură ce autoritățile care vorbesc de cel puțin două decenii despre o autostradă Ploiești-Brașov, ridică neputincios din umeri.

În vara acestui an, ministrul Grindeanu a criticat soluția tehnică propusă de varianta de traseu, în condițiile în care prețul mediu per kilometru ajungea la 87 de milioane de euro. Astfel, autostrada Ploiești-Brașov ar deveni cea una din cele mai scumpe din Europa.

ADVERTISEMENT

Autostrada ar trebui să coste pste 9 miliarde de euro

Studiul de fezabilitate ar trebui finalizat până în septembrie 2023, ceea ce pare greu de crezut, în acest moment. În fine, după elaborarea Studiului de Fezabilitate urmează realizarea Proiectului Tehnic, și abia apoi se va trece la începerea efectivă a lucrărilor.

În varianta propusă, cei 105 km de autostradă ar fi ajuns la un preț total de 9,1 miliarde euro fără TVA. Spre comparație, autostrada Sibiu-Pitești, care traversează munții prin Valea Oltului are un cost total de circa 3 miliarde euro.

ADVERTISEMENT
Tags: