Life

Cât a ajuns să coste cazarea de Crăciun pe Valea Prahovei. O singură persoană plătește peste 3.000 de lei pentru trei nopți

Cât a ajuns să coste cazarea de Crăciun pe Valea Prahovei. O singură persoană plătește peste 3.000 de lei pentru trei nopți de cazare.
30.09.2022 | 18:53
Cat a ajuns sa coste cazarea de Craciun pe Valea Prahovei O singura persoana plateste peste 3000 de lei pentru trei nopti
Cât a ajuns să coste cazarea de Crăciun pe Valea Prahovei. Sursa foto: Pinterest/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste cazarea de Crăciun pe Valea Prahovei, într-o stațiune cunoscută. O singură persoană plătește peste 3.000 de lei pentru trei nopți de cazare.

Cât a ajuns să coste cazarea de Crăciun pe Valea Prahovei

Deși mai sunt aproape trei luni până la sărbătorile de iarnă, ofertele pentru Crăciun și Revelion au început deja să apară.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți români preferă să-și petreacă sărbătorile la munte, mai ales pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov. Prețurile au explodat în stațiuni, fiind mult mai mari decât în anii trecuți.

Într-o stațiune cunoscută din România, prețul pentru trei zile de vacanță depășește 3.000 de lei, doar pentru o singură persoană.

ADVERTISEMENT

Creșterea prețurilor se simte mai ales pentru familii, care sunt nevoite să scoată sume uriașe pentru un sejur de câteva zile la munte.

De exemplu, în Azuga, la un hotel de patru stele, o singură persoană trebuie să plătească 3.400 de lei pentru doar trei zile de cazare, potrivit știrileprotv.ro. La hotelul respectiv, turiștii beneficiază de centru spa, piscină și salină.

ADVERTISEMENT

“Avem o seară festivă cu foc de tabără, mâncare tradițională, băuturi. Dar turiştii sunt foarte încântaţi, pentru copii am tregatit diferite piese de teatru, ateliere de creaţie.”, a declarat managerului hotelului pentru sursa menționată.

Prețurile pentru o singură persoană, pe Valea Prahovei, pornesc de la 1.500 de lei. Acestea pot ajunge chiar și până la 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Prețurile din Poiana Brașov sunt ceva mai mici. O singură persoană trebuie să scoată din buzunar 2.000 de lei pentru patru nopți de cazare la 4 stele.

Pentru un sejur de Revelion, turiștii vor plăti sume mai mari. Patru nopți la un hotel de 4 stele costă 4.000 de lei de persoană la Poiana Brașov, de Anul Nou.

Și pe Valea Prahovei, prețurile cazărilor de Revelion sunt mult mai mari decât cele de Crăciun.

Cât costă cazarea la o cabană în Bucegi

Pentru cei care au o familie numeroasă sau un grup de prieteni și vor să se distreze de sărbători, există posibilitatea de a închiria o cabană.

Pentru patru nopți de cazare, prețul este de 7.000 de euro pentru un grup de 12 persoane. Oaspeții își pregătesc singuri masa festivă și au posibilitatea de a face drumeții montane.

Gazdele cabanei speră să ningă în perioada sărbătorilor pentru ca turiștii să se bucure de schi și de munte.

“Pot face drumeţii, schi, că de aceea ne bazăm pe chestia aceasta, cabana este la 1600, să poţi beneficia de frumosul naturii, al muntelui.”, a declarat administratorul cabanei respective.

ADVERTISEMENT
Tags: