Fotbal intern

Harlem Gnohere a încasat 30.000 de euro la plecarea de la FCSB, el cerându-i rezilierea lui Gigi Becali. Exclusiv

15.07.2020 | 14:36
Harlem Gnohere a incasat 30000 de euro la plecarea de la FCSB el cerandui rezilierea lui Gigi Becali Exclusiv
ADVERTISEMENT

Harlem Gnohere, 32 de ani, a reziliat contractul cu FCSB pe 4 iunie, cu câteva zile înainte de reluarea sezonului în Casa Pariurilor Liga 1. Atacantul a fost cel care a cerut acest lucru, deși mai avea un an de angajament cu roș-albaștrii.

Patronul celor de la FCSB a anunțat zilele trecute că l-a dat afară pe Harlem Gnohere pentru a reduce pierderile economice în această perioadă provocată de pandemie.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIKdespărțirea dintre Gnohere și FCSB s-a produs la cererea atacantului francez. Acesta a încasat 30.000 de euro pentru a rezilia contractul care se termina pe 30 iunie 2021.

Harlem Gnohere a plecat de la FCSB la cererea sa, încasând 30.000 de euro la semnarea actelor de reziliere

Harlem Gnohere nu s-a prezentat la reunirea celor de la FCSB la mijlocul lunii mai, fiind singurul jucător al vicecampioanei care trebuia să vină la Berceni și nu a venit. Era în grupul celor băgați în șomaj tehnic de către Gigi Becali, dar care trebuia să vină la pregătiri.

ADVERTISEMENT

Era în aceeași situație cu sârbul Bogdan Planic, dar acesta a venit în luna mai la Berceni. În schimb, lui Bălgrădean, Stan, Popa și Momcilovic li s-a interzis atunci prezența în baza de pregătire. FANATIK a informat la acea vreme că „Bizonul” este acasă, în Belgia, iar cei de la FCSB nu primiseră niciun semnal de la el.

Totuși, la începutul lunii iunie, Gnohere a venit la București și a intrat în autoizolare. Probabil că „Bizonul” era decis ce va face. Nu mai dorea să rămână la FCSB, așa cum a dezvăluit site-ul nostru, astfel că a cerut rezilierea contractului scadent vara viitoare.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali s-a declarat imediat de acord, chiar dacă FCSB rămânea fără atacant de careu pentru ultimele 8 etape ale campionatului. FANATIK a aflat că francezul a încasat 30.000 de euro pentru despărțire, echivalentul a două salarii lunare ale sale. De asemenea, Harlem Gnohere a renunțat la primele pe care le mai avea de încasat de la clubul lui Becali.

„Am plecat pentru că am simțit că era momentul să plec. Nici patronul nu mă plăcea, au apărut multe declarații de-ale lui în presă. Am vorbit cu soția mea și am luat decizia să plec. Am avut propuneri să plec în decembrie, dar patronul a cerut sume imense pentru mine și nu am plecat. Când trebuia să plec în Egipt, eu aș fi primit 1 milion de euro pe an, dar au fost mulți intermediari în privința transferului. Nu m-au lăsat să plec” – Harlem Gnohere

Harlem Gnohere a explodat după ultimele declarații ale lui Gigi Becali, care spunea că l-a dat afară. „Încep să cred că are Alzheimer!”

La prezentarea lui Sergiu Buș, noul atacant al celor de la FCSB, Gigi Becali a vorbit la un moment dat și despre despărțirea de Harlem Gnohere. „L-am dat afară ca să fac economii”, a spus patronul, cuvinte care l-au deranjat pe „Bizon”.

ADVERTISEMENT

Acesta a replicat printr-o postare pe Instagram, ca o „completare” la ce a scris despre șefii de la FCSB când era în perioada de pauză, în Belgia. „Prima dată am scris în glumă că are Alzheimer, dar acum încep să cred că are cu adevărat”, este mesajul postat de Harlem Gnohere.

Referirea este făcută, în mod evident, la modul cum s-au despărțit cele două părți. Gigi Becali declară că l-a dat afară pe Gnohere, acesta susține că el a fost cel care a cerut să plece, iar patronul a acceptat. Iar cei 30.000 de euro încasați reprezintă prețul despărțirii.

Harlem Gnohere, cel mai bun jucător străin din istoria FCSB, a plecat supărat pe un singur om: Bogdan Vintilă!

Harlem Gnohere, adus de Gigi Becali de la Dinamo în ianuarie 2017, a devenit cel mai bun jucător străin care a jucat la FCSB. Cifrele sunt de partea atacantului francez, care a devenit golgeterul roș-albaștrilor în Europa, dar și unul dintre cei mai buni all-time din Liga 1.

Atacantul a intrat într-o perioadă mai proastă în actualul sezon, și din cauza relației sale cu Bogdan Vintilă, și din cauza dezinteresului în pregătire. De fapt, la plecare, singurul antrenor din acești trei ani și jumătate pe care Gnohere l-a criticat a fost Bogdan Vintilă.

De fapt nici nu pot să-i spun antrenor. Relația mea cu Vintilă a fost catastrofală. Toată lumea știe că Gigi Becali face echipa și schimbările la Steaua. E frustrant!” – Harlem Gnohere

La o lună după plecarea lui Harlem Gnohere de la FCSB, și Bogdan Vintilă a fost înlăturat. Așa cum FANATIK a dezvăluit înainte de meciul cu Botoșaniul, Gigi Becali a decis să-l dea afară pe Vintilă și să numească un nou staff. Patronul FCSB a anunțat în exclusivitate pentru site-ul nostru, pe 7 iulie, că acesta e format din Toni Petrea, Mihai Pintilii și Tommy Neubert.

  • 51 de goluri a marcat Harlem Gnohere pentru FCSB în cele 115 meciuri disputate în toate competițiile
  • 250.000 de euro a plătit Gigi Becali celor de la Dinamo pentru a-l aduce pe „Bizon” la FCSB în ianuarie 2017

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,15 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT