Fotbal intern

Hermannstadt a anunțat suspendarea contractelor! Clauza propusă jucătorilor

31.03.2020 | 11:59
Hermannstadt a anuntat suspendarea contractelor Clauza propusa jucatorilor
ADVERTISEMENT

Hermannstadt a anunțat, prin intermediul unui comunicat emis pe site-ul oficial, suspendarea contractelor fotbaliștilor, în perioada de stare de urgență cauzată de coronavirus.

Hermannstadt a suspendat contractele

Numărul cluburilor din România care recurg la măsuri drastice pentru evitarea unor probleme financiare în perioada de pauză competițională crește în fiecare zi. După FCSB, Viitorul sau Dinamo, Hermannstadt a anunțat că angajamentele jucătorilor au fost suspendate.

ADVERTISEMENT

Sibienii au inclus, totuși, și o clauză în avantajul fotbaliștilor: prelungirea contractelor cu o perioadă egală cu cea a stării de urgență.

Cu puțin timp în urmă, Consiliul de Administrație A.F.C. Hermannstadt a decis să suspende contractele fotbaliștilor legitimați pentru cât timp se va menține starea de urgență în România!

ADVERTISEMENT

Măsura vine ca o consecință a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire. Asta dacă tinem cont că în prezent nu se știe când se va relua activitatea fotbalistică din țara noastră.

Chiar și așa, Hermannstadt le-a propus jucătorilor noștri prelungirea duratei contractelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării. Prin urmare, aceasta va fi singura clauză care va fi modificată în înțelegerile actuale, drepturile financiare rămânând neschimbate.

ADVERTISEMENT

În acest moment, staff-ul și toți fotbaliștii noștri se află în autoizolare și se pregătesc individual după un program stabilit în prealabil”, se arată în comunicatul emis de Hermannstadt.

Iuliu Mureșan și Vasile Miriuță au renunțat la salariu

Dacă angajamentele fotbaliștilor au fost suspendate, președintele de la Hermannstadt, Iuliu Mureșan, și antrenorul principal, Vasile Miriuță, au decis să renunțe la salarii în perioada de pauză competițională, forțată de pandemia de coronavirus.

Nu produc nimic, deci nu văd de ce aș primi bani. Nici prin cap nu-mi trece să cer ceva”, recunoaște Iuliu Mureșan.

În momentul suspendării campionatului, după două etape de play-out, Hermannstadt ocupă locul al nouălea, cu 17 puncte, la trei lungimi față de locurile retrogradabile.