Fotbal intern

Jucătorii lui Dinamo intră în șomaj tehnic! „Câinii” vor avea salarii de 2.380 de lei

30.03.2020 | 18:48
Jucatorii lui Dinamo intra in somaj tehnic Cainii vor avea salarii de 2380 de lei
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în fotbalul românesc, iar mai multe cluburi din Casa Pariurilor Liga 1 au recurs la micșorări salariale pentru fotbaliști.

Totuși, conducerea lui Dinamo a hotărât ca toți jucătorii să intre în șomaj tehnic, urmând ca fotbaliștii „câinilor” să câștige 2.380 de lei, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Dinamo intră în șomaj tehnic

Încă de la startul sezonului, Dinamo a trecut printr-o perioadă dificilă privind partea financiară, iar jucătorii „câinilor” au avut mai multe salarii restante.

Ghinioanele continuă să se țină de „alb-roșii”, iar dinamoviștii au fost trimiși în șomaj tehnic, urmând ca fotbaliști precum Diego Fabbrini, Deian Sorescu sau Mattia Montini să câștige lunar 2.380 de lei, urmând să fie anunțați telefonic.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, conducerea clubului din „Ștefan cel Mare” îi va chema ulterior pe fotbaliști pentru a le renegocia salariile.

Florin Prunea a confirmat scăderile salariale

Florin Prunea confirmase că vor exista scăderi salariale la Dinamo, dar nu anunțase că jucătorii vor intra în șomaj tehnic: „Cu siguranță vor exista scăderi ale salariilor în această perioadă, dar acest lucru poate fi făcut doar cu acordul jucătorilor, trebuie găsită o soluție.

ADVERTISEMENT

Dacă va dura mult această perioadă va fi foarte greu, nu doar pentru fotbal, ci pentru toate sectoarele sociale, e o dramă”.

Între timp, Ionuț Negoiță, finanțatorul echipei a donat 100.000 de euro pentru teledonul Antenei 1 și a pus la dispoziție camerele hotelului său pentru medicii care luptă cu epidemia de coronavirus, gest apreciat și de Gabriela Firea, primarul capitalei.

ADVERTISEMENT

„Consider că în astfel de momente grele pentru țară trebuie să facem tot ce putem pentru a ajuta.

Sper ca tot mai mulți oameni de afaceri cu posibilități să strângă rândurile și să ajute pe cât posibil pentru a trece mai ușor peste momentele dificile prin care trecem”, a spus Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT