Sport

Hermannstadt – U Cluj 0-1, în etapa 28 din SuperLiga. Ioan Ovidiu Sabău, nemulțumit și la victorie: ”Nu am avut curaj”

U Cluj câștiga la limită meciul cu Hermannstadt. A fost o partidă nebună la Sibiu cu două intervenții VAR și un penalty ratat de gazde.
28.02.2023 | 19:37
Hermannstadt  U Cluj 01 in etapa 28 din SuperLiga Ioan Ovidiu Sabau nemultumit si la victorie Nu am avut curaj
Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, s-a arătat nemulțumit de faptul că elevilor săi le-a fost teamă să mai iasă la joc în repriza a doua a meciului câștigat în deplasare cu FC Hermannstadt, scor 1-0. Sursă foto: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-02-2023
17:45

Ce l-a nemulțumit de Sabău în victoria lui U Cluj cu Hermannstadt

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, s-a arătat nemulțumit de faptul că elevilor săi le-a fost teamă să mai iasă la joc în repriza a doua a meciului câștigat în deplasare cu FC Hermannstadt, scor 1-0.

”Încă suntem departe de a ne îndeplini obiectivul. Trebuie să fim modești și să muncim mai mult. Am făcut lucruri foarte bune, mai ales în prima repriză, dar și lucruri pe care trebuie să le corectăm.

Nu am avut curaj în a doua repriză să mai ieșim la joc. Acum ne-a scos Gorcea, foarte important atunci când câștigi. Presiunea situației din clasament, teama de eșec, dar sper că o treacă aceste lucruri și să jucăm fotbal.

Mă bucur foarte mult pentru Filip, atunci când intră are o atitudine corectă. La fel a făcut-o și Romario astăzi. Vreau să-i felicit, e un succes important. Ne așteaptă două meciuri extrem de dificile, cu Farul și CFR”, a declarat Sabău.

28-02-2023
14:00

Hermannstadt - U Cluj 1-1 (Balaure 70 / I. Filip 11)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Final – U Cluj câștigă la Sibiu, scor 1-0, și urcă pe locul 9 în SuperLiga, cu 31 de puncte. De cealaltă parte, echipa lui Măldărășanu e pe 13, cu 26 de puncte.

Min. 84 – Hermannstadt ratează o lovitură de pedeapsă! Colțescu acordă penalty după ce a fost chemat la VAR de Istvan Kovacs, care a sesizat un fault al lui Gorcea la Babic. Același Babic execută de la punctul cu var, dar Gorcea respinge în corner.

Min. 70 – Bucurie tristă pentru Hermannstadt. Silviu Balaure înscrie după o acțiune personală. Mijlocașul i-a pasat lui Călin Popescu, care a recentrat și i-a permis lui Balaure să bage mingea în poartă cu capul. Colțescu anulează însă golul, după ce VAR a depistat o poziție de ofsaid la Popescu.

Min. 11 – GOOOL U Cluj!!! Ioan Filip înscrie cu călcâiul după o fază de toată frumusețea creată de Dan Nistor!

Min. 1 – A început meciul!

28-02-2023
13:01

Echipele de start din Hermannstadt - U Cluj

Au fost anunțate echipele de start din Hermannstadt – U Cluj, meci care deschide etapa a 28-a din SuperLiga, de la ora 16:00:

  • Hermannstadt: Letica – I. Stoica, Bejan, Ene – Butean, Biceanu, Alhassan, Opruț – Petrescu, Paraschiv, C. Popescu; Rezerve: Muțiu, Medina, Antoche, Balaure, Oroian Bărbuț, Limaj, Iancu, Babic; Antrenor: Marius Măldărășanu
  • U Cluj: Gorcea – Martic, Ilie, Ispas, Oancea – Chipciu, Filip, Pires, Bic – Nistor – Thiam; Rezerve: Iliev, Pițian, Miron, Goranov, Remacle, Fulop, Haită, Stoica, Gomes; Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Meciul FC Hermannstadt – U Cluj are loc marți, 28 februarie, cu începere de la ora 16:00, în cadrul etapei 28 din SuperLiga. Este un meci fierbinte, din zona minată a clasamentului. Sibienii, fârâ victorie în 2023, au 26 de puncte și ocupă locul 13, primul de baraj iar clujenii sunt cu o treaptă mai sus, locul 12, cu 28 de puncte.

Unde se joacă meciul Hermannstadt – U Cluj

Întâlnirea FC Hermannstadt – U Cluj se dispută marți, 28 februarie, de la ora 16:00, pe noul și modernul Stadion Municipal din Sibiu, în etapa 28 din SuperLiga. Sibienii nu reușesc să își revină psihic după ce au fost penalizați cu nouă puncte pentru nereguli financiare pe care le contestă vehement, dar care au fost confirmate și la TAS.

ADVERTISEMENT

Pe noua arenă din orașul de malurile Cibinului s-a înregistrat un număr ridicat de spectatori la fiecare meci, la primele, cu Farul și cu FCSB jucându-se cu casa închisă. Cu siguranță va fi un public numeros și la partida cu U Cluj, un derby al Ardealului și vor fi prezenți inclusiv aproximativ 50-100 de fani ai Șepcilor roșii.

Cine transmite la TV partida Hermannstadt – U Cluj

Partida FC Hermannstadt – U Cluj se joacă marți, 28 februarie, de la ora 16:00, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în etapa 28 din SuperLiga și va putea fi vizionată în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea nu pare a fi de acord să participe la realizarea unui spectacol fotbalistic de bună calitate la Sibiu marți, 28 februarie. Va fi o zi cu cerul acoperit și cu reale șanse să plouă în mai multe reprize. Maxima zilei va fi de 9 grade, aceasta înregistrându-se la ora partidei. Partida va beneficia de prezența unuia dintre cei mai buni arbitri, craioveanul Sebastian Colțescu.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Hermannstadt – U Cluj

Marius Măldărășanu a transmis echipei faptul că așa nu se mai poate continua și vor avea loc măsuri disciplinare serioase, inclusiv de ordin financiar, până lucrurile vor fi redresate. La partida cu U Cluj nu va evolua unul dintre titularii liniei de mijloc, japonezul Mino Sota, care este suspendat. În rest toate numele importante vor figura în formula de start, în special Alhassan și Paraschiv.

ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău a zâmbit pentru prima dată după mai multe partide în care clujenii au pierdut puncte din neglijență pe final, dar și-a avertizat elevii că la Sibiu va fi o luptă aprigă pentru puncte. Are tot lotul a dispoziție, dar va continua cu Gorcea între buturi, care îi îndeplinește regula de U21 din echipă și cu tandemul Ze Gomes – Thiam în avanposturi.

Cote la pariuri la jocul FC Hermannstadt – U Cluj

Pentru casele de pariuri partida de la Sibiu este una echilibrată, lucru trădat și de cotele destul de apropiate acordate. Sibienii au un rotund 2,65 la victorie, oaspeții au primit 3,20. Șansă dublă 1X are cota 1,40 iar șansă dublă X2 cota 1,50. Gol înscris de Hermannstadt are cotă 1,40 și un gol înscris de oaspeții din Cluj are cotă 1,50.

ADVERTISEMENT

În privința meciurilor directe situația nu ar arăta deloc prea bine pentru echipa gazdă. În ultimele trei partide, jucate din 2019 până în prezent la Sibiu, cea din 2019 în SuperLiga, celelalte două în Liga 2, FC Hermannstadt a făcut un singur 0-0 și de două ori a pierdut cu 2-0. Deci nu doar că nu are victorie dar nici măcar gol marcat!

ADVERTISEMENT