News

Hidroelectrica, anunț foarte important pentru clienți. Toți trebuie să știe, e vorba despre plata facturii

Vine un anunț extrem de important pentru sutele de mii de clienți ai Hidroelectrica din țară. Ce trebuie să știe aceștia despre plata facturii.
30.03.2024 | 16:41
Hidroelectrica anunt foarte important pentru clienti Toti trebuie sa stie e vorba despre plata facturii
Anunț important de la Hidroelectrica despre plata facturii: toți clienții trebuie să știe. Sursa foto: Facebook / Hidroelectrica / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Hidroelectrica, cea mai mare companie de energie a statului a statului român, face un anunț important cu privire la plata facturii. Ce trebuie să știe cei peste 500.000 de români abonați.

Anunț important de la Hidroelectrica despre plata facturii: toți clienții trebuie să știe

Un raport prezentat de Hidroelectrica la finele lui 2023 arăta că numărul locurilor de consum din portofoliul de furnizare al companiei trecea de 550.000. Prin comparație, în 2022, în aceeași perioadă, erau sub 280.000 de locuri de consum.

ADVERTISEMENT

Creșterea abonaților s-a raportat mai ales la nivelul clienților casnici: de la 256.539 la 530.850. Și numărul clienților non-casnici a avut o creștere importantă. De la 20.843 la 34.200 în decursul unui an.

Pentru toți clienții săi, compania de stat vine cu anunțuri extrem de importante legate de plata facturii. Hidroelectrica le transmite abonaților că plata facturilor online ar putea să nu se înregistreze dacă introducerea detaliilor nu se face corect.

ADVERTISEMENT

Compania de stat a emis un ghid important pentru clienții săi. Pe site-ul oficial sunt oferite instrucțiuni privind modalitățile corecte de plată a facturilor. Pot apărea unele confuzii în rândul clienților cu privire la procesul de plată online. Acest aspect poate duce la efectuarea plăților fără ca acestea să fie înregistrate corespunzător.

Cum mă asigur că efectuez plata corectă a facturii de energie electrică? În vederea alocării corecte a plății efectuate, vă rugăm să luați în calcul următoare. Este necesară introducerea detaliilor de plată formate din cont contract și număr factură, indiferent de modalitatea de plată aleasă.

ADVERTISEMENT

Plățile care nu respectă modalitățile de plată prezentate în cadrul facturii de energie electrică și pe pagina de interne vor fi procesate cu întârziere, nu vor fi prelucrate sau vor fi returnate, după caz. Termenul de procesare a plății în sistemul nostru informatic este de maximum 3 zile lucrătoare”, spun cei de la Hidroelectrica.

Mai multe detalii privind modalitățile de plată puteți obține accesând http://hidroelectrica.ro – Secțiunea Furnizare Energie. Vă mai sunt puse la dispoziție numerele de telefon: 021 9834 sau 021 9861.

ADVERTISEMENT

Cum se pot plăti eșalonat facturile mari la Hidroelectrica

Hidroelectrica vine în sprijinul românilor care primesc facturi mari și nu au posibilitatea de a le achita în integralitate. Compania anunță că acestea pot fi eșalonate.

Ce trebuie să faceți pentru asta? E foarte simplu. Trebuie să vi se aprobe un grafic de eșalonare. Pentru asta: accesați pagina de internet www.hidroelectrica.ro, secțiunea Furnizare energie – Client Casnic sau Furnizare energie – Client Business.

Aici veți găsi un formular pus la dispoziția clienților: ”Cerere eșalonare plăți”. După completarea acestei cereri, trebuie să o transmiteți la adresa de e-mail esalonari@hidroelectrica.ro(client casnic) sau esalonari.business@hidroelectrica.ro(client business).

După primirea acestei cereri din partea dumneavoastră, vom efectua următoarele: Analizăm și verificăm documentele primite / Transmitem către dumneavoastră convenția de eșalonare propusă prin intermediul e-mail-ului sau poștei (în funcție de modalitatea aleasă de dumneavoastră)”, anunță Hidroelectrica.

Pentru aprobarea graficului de eșalonare, clienții trebuie să semneze convenția de eșalonare primită și să o trimită la adresa e-mail esalonari@hidroelectrica.ro(client casnic) sau esalonari.business@hidroelectrica.ro(client business), în termen de maximum 3 zile lucrătoare.

ADVERTISEMENT