News

Hidroelectrica, anunț pentru sute de mii de români. Are legătură cu factura de energie electrică, ce trebuie să faci

Hidroelectrica a făcut un anunț important pentru clienți, cu referire la facturile pentru energia electrică. Compania vine și cu vești despre plăți
28.10.2023 | 09:58
Hidroelectrica anunt pentru sute de mii de romani Are legatura cu factura de energie electrica ce trebuie sa faci
Hidroelectrica, anunț important legat de facturi Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Hidroelectrica a anunțat că în cepe să emită facturile aferente consumului din luna septembrie a acestui an, ajungând astfel la zi cu situația de plată, după ajustările complexe de soft adaptate la modificările legislative care au avut loc.

Hidroelectrica, anunț pentru sute de mii de români

Aceste ajustări ale softului de facturare au însemnat faptul că cei care sunt clienți ai companiei au primit, cu întârziere, facturi una după alta. Cea mai mare companie de stat de energie ajunge acum cu situația la zi.

ADVERTISEMENT

“Facturile Hidroelectrica pe luna septembrie 2023 vor începe să fie emise din noaptea de vineri spre sâmbătă și vor ajunge la clienții companiei.

În plus, toți clienții care spun că nu au primit factura la zi sau ultimele două-trei facturi trebuie să știe că acestea vor fi emise și vor ajunge la ei.

ADVERTISEMENT

Specialiștii Hidroelectrica lucrează la rezolvarea cauzelor care au produs aceste întârzieri”, a precizat vineri consilierul președintelui directoratului Hidroelectrica, Bogdan Buciu, pentru Antena3.ro.

Clienții pot cere eșalonarea facturilor

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva luni, Hidroelectrica și-a informat clienții că au posibilitatea de a achita factura în rate, în cazul în care suma este prea mare, cu condiția să depună o cerere.

ADVERTISEMENT

Formularul completat trebuie trimis la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depus în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central. Plata în rate a unei facturi Hidroelectrica va fi făcută în maximum șase rate lunare. Eșalonarea se solicită prin completarea unui formular tip de către clienții casnici sau cei noncasnici.

Termenul de plata pentru facturile companiei este de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv 30 de zile pentru consumatorii noncasnici, intervale pentru care nu sunt percepute penalități.

ADVERTISEMENT

Facturi Hidroelectrica, disponibile în aplicație

Hidroelectrica a lansat și o aplicație de mobil pentru cei aproape 600.000 de clienți ai săi. Aplicația se numește iHidro și este disponibilă în atât în App Store, cât și în Google Play.

iHidro, îi ajută pe clienți, printre altele, să-și plătească facturile mai rapid, dar și să vadă istoricul facturilor, să consulte soldul sau să transmită indexul lunar.

ADVERTISEMENT
Tags: