Sporturi

Hochei. România, start perfect la Mondiale! La Braşov se sărbătoreşte un nou titlu

La Braşov au continuat festivităţile dedicate câştigării de către Corona Wolves a celui de-al doilea titlu de campioană în Liga Naţională de hochei. De-abia întorşi de la Miercurea Ciuc,...
05.04.2017 | 15:06
Hochei Romania start perfect la Mondiale La Brasov se sarbatoreste un nou titlu
ADVERTISEMENT

La Braşov au continuat festivităţile dedicate câştigării de către Corona Wolves a celui de-al doilea titlu de campioană în Liga Naţională de hochei. De-abia întorşi de la Miercurea Ciuc, unde s-au impus în meciul 6 al finalei, hocheiştii braşoveni au fost sărbătoriţi la patinoar, au celebrat alături de suporteri într-un pub, s-au distrat alături de campionii de la Raliul Braşovului şi au fost premiaţi de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Braşov.

“Un titlu este un titlu, este întotdeauna important. Am petrecut 8 luni cu aceşti băieţi, de multe ori este greu, dar cel mai important este ce se petrece la finalul sezonului. Sunt foarte fericit, înseamnă foarte mult pentru mine, pentru acest oraş, pentru această echipă, este un titlu foarte important. Iar acum , că am recâştigat şi Cupa, este foarte bine, sunt extrem de fericit”, a spus antrenorul canadian Martin Lacroix.

ADVERTISEMENT

George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov, este încrezător că titlul obţinut de Corona Wolves va atrage în viitor şi mai mult copiii catre patinoarul olimpic din localitate: “Dacă ne raportăm la momentul în care am înfiinţat această echipă, a doua oară campioni naţionali este un lucru mulţumitor pentru mine, ca primar, şi pentru noi, ca municipalitate. Înseamnă că am făcut o treabă bună, că suntem pe drumul cel bun. Cel mai tare mă bucur că am creat şi o pepinieră consistentă la nivelul clubului Corona, avem sute de copii care se pregătesc aici, la acest club, şi din acest punct de vedere pot să spun că sunt foarte încrezător în cee ce priveşte ediţiile următoare de campionat.”

“Braşovul a apărut de puţină vreme, pot spune, şi uite că am reuşit să ne mobilizăm şi datorită infrastructurii bune şi să ajungem în vârf. Faptul că am câştigat la Miercurea Ciuc, pentru mine n-a putut să fie decât extrem de important, de suflet. Este cu atât mai dulce victoria cu cât o obţii pe terenul echipei adverse şi cu atât mai mult la Miercurea Ciuc”, a spus şi preşedintele “lupilor”, Emilian Cernica.

ADVERTISEMENT

Show alături de campionii de la raliuri

Înaintea plecării la Mondiale, hocheiştii de la Corona Braşov Wolves au avut un moment de destindere pe patinoar alături de piloţii Napoca Rally Academy. Simone Tempestini (campionul mondial de juniori) şi Bogdan Marişca  (ex campion naţional) s-au îmbrăcat în premieră în hocheişti şi au intrat preţ de câteva minute în rolul campionilor de la Corona Braşov Wolves.

“Este un sport care îmi place foarte mult, i-am admirat pe jucători cum se mişcă pe gheaţă din copilărie. Este o senzaţie diferită şi foarte tare mi se pare cum manevrează ei pucul în viteză, e nevoie de mult antrenament. Se transpiră mult şi la raliuri şi la hochei, nivelul de adrenalină este ridicat, la noi mai mult pe fond psihic, la ei fizic”, a precizat Tempestini, care s-a impus ulterior la Raliul Braşovului, în prima etapă a sezonului .

ADVERTISEMENT

“Foarte interesant, am fost însă hocheişti doar prin prisma echipamentului. Am patinat şi pe verticală şi pe orizontală (râde). E un sport dinamic, bărbătesc, plăcut ochiului”, a spus zâmbind şi Bogdan Marişca, locul 2 la Raliul Braşovului în weekend.

Cu gânduri mari la Mondiale!

Braşovenii n-au avut, însă, prea mult timp de sărbătoare. Imediat după încheierea sezonului intern, s-a anunţat că Martin Lacroix va conduce echipa naţională de seniori la campionatul mondial, divizia a II-a, grupa A, care se va disputa în ţara noastră, între 3 şi 9 aprilie. Antrenorul canadian a selecţionat 8 dintre jucătorii de la Corona, cu care a şi plecat imediat spre Galaţi. România a jucat deja primele două meciuri, cu Belgia, scor 9-1, şi cu Serbia, scor 4-1.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte fericit să devin antrenorul echipei naţionale a României, voi colabora cu antrenorul de la Galaţi, Marius Trandafir, şi cu Nelu Alexe, antrenorul Stelei. Va fi foarte interesant pentru mine, va fi o provocare,  este primul an al meu în România, nu vorbesc româneşte, dar merg la echipa naţională şi sunt foarte emoţionat pentru campionatele mondiale”.

“Este antrenor foarte bun şi ne va ajuta cu siguranţă. Despre performanţele echipei naţionale, sper că vom promova anul acesta şi, usor-uşor, sper să ne menţinem în grupa superioară. Sper ca federaţia să susţină foarte mult echipa naţională şi să ne pregătim mult mai bine în vederea unei performanţe mult mai bune”, a declarat şi Roberto Gliga.

România ţinteşte promovarea

Fiul lui Marius Gliga este văzut ca viitorul catalizator al unei puternice echipe naţionale a României, care să repete performanţele generaţiei istorice de acum 40 de ani, care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Lake Placid, din 1980. Până atunci, ne confruntăm cu naţionalele din Belgia, Serbia, Islanda, Australia şi Spania, iar obiectivul este clasarea pe primul loc în grupă!

“Este timpul nostru, trebuie să facem o schimbare, trebuie să venim şi noi din urmă. Avem jucători tineri foarte buni şi cred că suntem gata să schimbăm generaţia, pentru că cei care au dus greul în ultimii 20 de ani sunt foarte în vârstă acum, o parte din ei s-au şi lăsat. Trebuie să facem pasul, eu zic că suntem gata, avem jucători foarte buni, care au avut rezultate foarte bune în ultimul timp” este opinia optimistă a lui Roberto Gliga.

Echipa României:

Portari: Toke Zoltan (ASC Corona Braşov), Onodi Otto (SC Miercurea Ciuc), Catrinoi Adrian (CSA Steaua Bucureşti)

Fundaşi: Biro Otto (ASC Corona Braşov), Bors Huba (ASC Corona Braşov), Flinta Botond (CSM Dunărea Galaţi), Gecse Hugo (SC Miercurea Ciuc), Gyorfy Tihamer (Debreceni HK), Luşneac Nicuşor (CSM Dunărea Galaţi), Nagy Istvan (ASC Corona Braşov), Sallo Alpar (SC Miercurea Ciuc)

Atacanţi: Gliga Roberto (ASC Corona Braşov), Biro Gergo (ASC Corona Braşov), Peter Zsolt (ASC Corona Braşov), Biro Matyas (ASC Corona Braşov), Georgescu Mihail (CSM Dunărea Galaţi), Irimia Adrian (CSM Dunărea Galaţi), Mihaly Ede (CSM Dunărea Galaţi), Rokaly Szilard (Ocskay Academy Szekesfehervar), Fodor Csanad (ASC Corona Braşov), Rokaly Norbert (SC Miercurea Ciuc), Bocu Florian (CSA Bucureşti), Barabas Sandor (Progym Gheorgheni)

Programul echipei României:
3 aprilie, ora 20,00, Belgia – România 1-9

4 aprilie, ora 20,00, România – Serbia 4-1
6 aprilie, ora 20,00, România – Islanda
7 aprilie, ora 20,00, Australia – România
9 aprilie, ora 20,00, România – Spania

ADVERTISEMENT