Sport

Ebru Bolat, calificare istorică la Jocurile Olimpice de la Paris. E doar a treia oară când România are un reprezentant la yachting

Yachting-ul nu este un sport foarte dezvoltat în România, însă asta nu a împiedicat-o pe Ebru Bolat să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris.
26.04.2024 | 18:25
Ebru Bolat calificare istorica la Jocurile Olimpice de la Paris E doar a treia oara cand Romania are un reprezentant la yachting
Yachting-ul nu este un sport foarte dezvoltat în România, însă asta nu a împiedicat-o pe Ebru Bolat să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris
ADVERTISEMENT

Din păcate, pregătirea pentru marea competiție din capitala Franței, care se va desfășura în perioada 26 iulie – 11 august, a adus un bilanț trist. Nu mai puțin de 31 de persoane au fost grav accidentate în timp ce prestau activități lucrative.

Calificare neașteptată pentru Ebru Bolat la Jocurile Olimpice

După o pauză de 28 de ani, România va avea din nou un reprezentant în întrecerile de yachting de la Jocurile Olimpice. Și asta pentru că Ebru Bolat a obținut o calificare fantastică pentru concursul de la Paris.

ADVERTISEMENT

”Ebru s-a calificat la ultimul turneu care a împărțit biletele olimpice, de la Hyeres, Franța. La clasa Ylca 6, Ebru a terminat pe locul 1 asigurându-și participarea la Jocuri. Ea a strâns 70 de puncte în 10 curse, de două ori a terminat prima, de două ori a doua și odată a treia, restul întrecerilor a fost în top 10, o cursă fiind descalificată.

Este pentru a treia oară în istorie când România va avea la starul competiției olimpice sportivi la yachting. În 1980, la JO de la Moscova au concurat Mihai Butucaru, locul 15 la Clasa Finn, Mircea Carp și Adrian Arendt, la Clasa Flying Dutchman, locul 13 și la Clasa Tornado au terminat pe locul 11, Andrei Chiliman și Cătălin Luchian.

ADVERTISEMENT

La Atlanta 1996, la Clasa Finn, Mihai Butucaru a terminat pe locul 28 iar Horia Ispaș, clasa Laser, locul 48”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Ebru Bolat este dublă campioană europeană

”Visurile se împlinesc prin perseverență, așa cum a reușit Ebru Bolat. Ebru e dublă campioană europeană. Ea a obținut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și locul de vicecampioană mondială la Zoom8. Anul 2015 i-a adus un loc 2 la Campionatul European Zoom8 și pe locul 5 la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

În 2016, a ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er. În prezent, deține titlul de campioană națională la clasa Ilca 6 la senioare, o clasă olimpică, și se află în top 50 mondial.

Ebru își propune să schimbe popularitatea yachtingului în România. Vrea să inspire cât mai mulți români să descopere acest sport și să îl iubească. Ea a crezut cu tărie că poate concura la nivel internațional și a calificat România la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice din 2024, de la Paris”, a mai notat COSR.

ADVERTISEMENT

Ebru Bolat este cel de-al 80-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice. Înaintea ei, ultima care obținuse biletele fusese atleta Bianca Ghelber. Sportiva în vârstă de 33 de ani va concura în proba de aruncare a ciocanului.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în...
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în Dolj, este de negăsit. De ieri, copila e căutată neîncetat
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul...
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul s-a lăudat că le dă oxigenul cu care trăiesc
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie...
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie să rostești această rugăciune
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul...
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul apartament
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”