Sport

U Craiova, gol anulat în prelungiri după 7 minute de analiză VAR la 2-2 cu Poli Iași. Verdictul specialistului. Update

Politehnica Iași a redus din diferență pe terenul Universității Craiova după un penalty acordat după mai multe minute de analiză VAR.
16.12.2023 | 19:50
U Craiova gol anulat in prelungiri dupa 7 minute de analiza VAR la 22 cu Poli Iasi Verdictul specialistului Update
Universitatea Craiova a avut un gol anulat în prelungirile meciului cu Poli Iași. Foto: captură Digi Sport.
ADVERTISEMENT
16-12-2023
17:57

Verdictul lui Marius Avram după golul anulat din U Craiova - Poli Iași 2-2

Intrat în repriza secundă, Jovan Markovic a înscris pentru Universitatea Craiova în minutul 90+1 al meciului cu Poli Iași și i-a readus pe olteni în avantaj, scor 3-2. Deși Horia Mladinovici a validat golul, Ovidiu Hațegan a intervenit din camera VAR și a anulat reușita. 

Golul lui Jovan Markovic a fost anulat pentru ofsaid după 7 minute de analiză în camera VAR. Marius Avram consideră că atacantul oltenilor a înscris dintr-o poziție neregulemantară. U Craiova și Poli Iași au remizat, scor 2-2. 

„O fază foarte dificilă, o fază la limită. Liniile par trase un pic ciudat, dar uitați-vă cu atenție la umărul lui Markovic, unde vedem o linie punctată roșie, care vine direct proiecție pe gazon. 

Exact unde atinge gazonul această linie roșie este trasă linia care marchează atacantul, iar apoi de umărul acestui fundaș este trasă o linie albastră, care se vede foarte greu. Deci este milimetric. 

(…) Îmi e greu să îmi dau seama câți centimetri sunt, dar este mai în față atacantul în momentul fazei. Ivan nu influențează cu absolut nimic, dar e clar din liniile trase că jucătorul luat în calcul pentru a stabili dacă este sau nu ofsaid a fost Markovic”, a explicat Marius Avram, la TV Digi Sport

16-12-2023
17:04

Gol anulat pentru Universitatea Craiova după 7 minute de dezbateri

În minutele de prelungiri ale partidei dintre Universitatea Craiova și Politehnica Iași, vedeta Jovan Markovic a reușit să înscrie ceea ce părea a fi golul victoriei în minutul 90+2. Doar că, după 7 minute de dezbateri în camera VAR, verdictul a venit și a fost crunt pentru gazde.

Așadar, golul lui Markovic a fost anulat pentru o poziție de ofsaid, astfel că disperarea se vedea pe fețele suporterilor și jucătorilor olteni, care simțeau cum victoria în fața Politehnicii Iași e tot mai departe.

Totul a pornit de la o fază în careul oltenilor, un duel între Sergiu Buș și Alexandru Crețu. Atacantul Politehnicii Iași a căzut secerat în careu, ca și cum ar fi fost lovit de tren, însă arbitrul Horia Mladinovici nu a fost convins în primă instanță că s-ar impune lovitură de la 11 metri.

Horia Mladinovici, penalty acordat cu VAR în U Craiova – Poli Iași

Și-a schimbat opinia după câteva minute de dezbatere cu cei din camera VAR, iar verdictul a fost penalty pentru Politehnica Iași. De altfel, din reluări se pare că într-adevăr fotbalistul celor de la Iași a fost fultat de Alex Crețu, așadar o imprudență a fundașului oltenilor. CLICK AICI PENTRU VIDEO CU FAZA

ADVERTISEMENT

Alin Roman a transformat fără prea mari probleme lovitura de la 11 metri, cu un șut plasat, fără prea mari șanse pentru portarul Laurențiu Popescu. Astfel, Poli Iași a revenit în joc și elevii lui Leo Grozav au început să alerge după egalare.

De altfel, același Alin Roman a reușit dubla câteva minute mai târziu, astfel că cei puțin peste 5.000 de spectatori de pe ”Ion Oblemenco” au început să tremure serios. În condițiile în care mai toată lumea se gândea la partida dintre Rapid și Universitatea Cluj, când oaspeții au reușit să întoarcă miraculos partida de la 0-2.

ADVERTISEMENT

Între timp, antrenorul Ivaylo Petev rămânea trist pe bancă, cel mai probabil cu gândul la trecerea în neființă a tatălui său. Antrenorul bulgar a aflat în cursul zilei, înainte de meci, că a rămas fără părinte, în ciuda faptului că tatăl său era perfect sănătos, informație anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Gafe mari în apărarea Universității Craiova cu Poli Iași

Pe lângă faptul că și-a pierdut tatăl, antrenorul bulgar are cu siguranță mari motive de îngrijorare când trebuie să ia în considerare lipsa de concentrare și gafele făcute de apărătorii săi. Asta, pentru că la primul gol penalty-ul a fost provocat de o imprudență a lui Alex Crețu, în timp ce portarul Laurențiu Popescu a primit al doilea gol într-un mod absurd.

ADVERTISEMENT

Practic, Alin Roman de la Iași a reușit ”dubla” cu un șut din lovitură liberă de la 30 de metri, scăpat printre mănuși de portarul Craiovei. Din acel moment Universitatea Craiova a fost inexistentă pe teren, astfel că ieșenii au început să forțeze victoria, cu mult curaj, în fața unui adversar apatic.

Un aspect interesant, suporterii Politehnicii Iași au ajuns la meci în minutul 80, când scorul era 2-2. Între timp, cei aproximativ 5.000 de fani ai Craiovei asistau șocați la modul în care echipa lor era tot mai aproape să rateze o victorie care părea facilă.

ADVERTISEMENT

De altfel, în minutul 85, în ciuda faptului că se lăuda cu o posesie de 54%, Universitatea Craiova nu reușea să-și impună jocul, astfel că raportul șuturilor pe poartă era la egalitate: 4 la 4. După înfrângerea dezamăgitoare de la Sibiu, scor 1-2, acest rezultat nu avea cum să fie agreat de fanaticii suporteri olteni. Ca șocul să fie și mai mare, Craiova a avut gol anulat în minutele de prelungiri, după 7 minute de dezabateri în camera VAR.

ADVERTISEMENT
1,83 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1x” la meciul UTA Arad - Universitatea Craiova