Sport

Gheorghe Hagi, furios în UTA – Farul. Gol anulat și două penalty-uri refuzate de VAR

Finalul primei reprize a meciului UTA - Farul a adus o fază controversată la care arbitrul Iulian Călin le-a anulat un gol și nu le-a acordat penalty oaspeților.
16.12.2023 | 15:44
Gheorghe Hagi furios in UTA  Farul Gol anulat si doua penaltyuri refuzate de VAR
Finalul primei reprize a meciului UTA - Farul a adus o fază controversată, la care arbitrul Iulian Călin le-a anulat un gol și nu le-a acordat penalty oaspeților. Sursă foto: Ciprian PETCUT/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
16-12-2023
13:48

Încă un penalty refuzat pentru Farul

În minutul 58, Farul a mai cerut un penalty pentru un posibil henț făcut de Ibrahima Conte în careu.

Fundașul din Guinea s-a interpus pe traiectoria balonului la șutul cu exteriorul al lui Constantin Budescu, iar jucătorii ”marinarilor” au reclamat un henț comis de fotbalistul lui Mircea Rednic.

Faza a fost analizată în camera VAR de unde i s-a transmis ”centralului” Iulian Călin că totul a fost corect, așa că jocul s-a reluat cu o lovitură de colț pentru Farul.

”Centralul” Iulian Călin a fost protagonistul unei alte faze extrem de mult comentată. La partida Rapid – FC Voluntari, acesta a anulat un gol marcat de Adam Nemec pentru o poziție de ofsaid, dar decizia a fost corectată de la VAR.

Gol anulat și penalty neacordat cu VAR în UTA – Farul

Prima repriză a întâlnirii UTA – Farul, din etapa a 20-a din SuperLiga, a fost una fără mari ocazii, dar cu o fază la limită în care oaspeții s-au ales cu un gol anulat și cu un penalty neacordat după ce totul a fost analizat la VAR.

ADVERTISEMENT

În minutul 42, Louis Munteanu a plecat într-o acțiune personală, dar a fost blocat de Alexandru Benga la 15 metri de poartă. Mingea a sărit la Rivaldinho și brazilianul nu l-a iertat pe portarul Florin Iacob.

După încheierea fazei, asistentul Adrian Popescu a semnalizat o poziție de ofsaid a atacantului brazilian, iar Iulian Călin a așteptat decizia din camera VAR. Tot acolo s-a analizat și un posibil fault în careu comis de Benga la Munteanu.

ADVERTISEMENT

După câteva minute bune de analiză, verdictul a confirmat că deciziile luate pe teren sunt cele bune. Intervenția lui Benga a fost corectă, iar Rivaldinho era în poziție de ofsaid când a primit balonul, astfel că golul a fost anulat.

Deciziile brigăzii de arbitri l-au nemulțumit pe Gică Hagi. Camerele de luat vederi l-au surprins pe managerul Farului cum strâmba din nas la aflarea veștilor. Cu toate acestea, ”Regele” nu a făcut tam-tam și cele două echipe au intrat la pauză cu 0-0.

ADVERTISEMENT

Vânzarea de jucători, mare problemă de la Farul

Farul Constanța e pe locul 7 în clasamentul din SuperLiga, în afara pozițiilor de play-off, iar fostul fotbalist Daniel Chiriță a găsit explicațiile pentru forma slabă a echipei în cadrul emisiunii ”Suflet de rapidist”.

”Mă uit și eu la mine la academie. Am și eu echipă de liga a patra. Copiii au fluctuații, scăderi. Au momente când pot să spargă tot. Anul trecut ziceam că o să clacheze. De unde. Reveneau și tot băteau.

ADVERTISEMENT

La Hagi în secunda unu îl vinde. Dar problema e că nu poți să îi vinzi pe toți. Ca să reziste. Vin tot timpul din urmă. E un marketing pe care el l-a impus acolo. Cine explodează, imediat.

Știi ce nu înțeleg eu? E singura echipă din Constanța. Nu cred că mai are la liga a treia. O singură echipă cu un oraș potent. El a făcut o investiție foarte mare. Își dă salariu 500 de euro”, a declarat Chiriță.

ADVERTISEMENT