Sport

Universitatea Craiova – Poli Iași 2-2, în etapa 20 din SuperLiga. Oltenii au ratat ocazia să urce pe locul 2

Universitatea Craiova a remizat cu Poli Iași pe teren propriu, scor 2-2, în etapa a 20-a din SuperLiga. Oltenii au irosit ocazia de a urca pe locul 2 în clasament.
16.12.2023 | 19:05
Universitatea Craiova  Poli Iasi 22 in etapa 20 din SuperLiga Oltenii au ratat ocazia sa urce pe locul 2
Universitatea Craiova și Poli Iași au remizat, scor 2-2, în etapa a 20-a din SuperLiga. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
16-12-2023
13:30

Universitatea Craiova - Poli Iași 2-2 (Mitriță 30, Roguljic 45+1 / A. Roman 53, 69)

Vezi toate fazele video aici. 

FINAL DE MECI. Universitatea Craiova a remizat cu Poli Iași, scor 2-2, în etapa a 20-a din SuperLiga. Oltenii au condus cu 2-0 la pauză și au avut un gol anulat în prelungiri. Formația lui Ivaylo Petev a irosit șansa de a urca pe locul 2 în clasament. 

clas

Min. 90+1: Nicușor Bancu a pătruns în careu și i-a pasat în fața porții lui Jovan Markovic. Atacantul oltenilor a deviat mingea în poartă. Golul este analizat deja de 7 minute în camera VAR. În cele din urmă, reușita oltenilor a fost anulată. 

Min. 88: Silviu Lung Jr. respinge excelent șutul lui Căpățînă de la distanță. 

Min. 69: GOOL Poli Iași! Alin Roman înscrie direct din lovitură liberă. Laurențiu Popescu s-a poziționat greșit.

Min. 53: GOOL Poli Iași! Alin Roman înscrie de la punctul cu var. „Decarul” moldovenilor îl învinge pe Laurențiu Popescu. Portarul oltenilor reușise să atingă mingea. 

Min. 52: Alexandru Crețu îl lovește în careu pe Gheorghiță. După o scurtă ezitare, „centralul” Horia Mladinovici dictează lovitură de pedeapsă. Hațegan a analizat faza în camera VAR. 

Min. 45+1: Roguljic dublează avantajul oltenilor chiar înainte de pauză. Mingea ajunge în posesia croatului după un șut respins al lui Mitriță. Atacantul înscrie cu poarta aproape goală. 

Min. 37: Marchioni șutează de la mare distanță. Laurențiu Popescu respinge cu greu în corner. Același Marchioni deviază cu capul în brațele portarului gazdelor la un corner. 

Min. 30: GOOL Universitatea Craiova! Alexandru Mitriță înscrie cu un șut de la marginea careului după o serie de erori în apărarea moldovenilor. 

Min. 23: Danciu se strecoară printre adversari și reușește să trimită în careu. Mingea este reținută fără emoții de Silviu Lung Jr. 

Min. 11: O nouă ocazie de gol pentru Universitatea Craiova. Koljic a fost blocat din fața porții, însă fanionul a fost ridicat de la margine pentru ofsaid. 

Min. 8: Koljic s-a desprins excelent de adversar și a șutat din diagonală. Execuția atacantului s-a dus pe puțin pe lângă poartă. 

Min. 1: Partida a început!

  • Universitatea Craiova: L. Popescu – Căpățînă, Screciu, Al. Crețu, Bancu – Kurtic, Mateiu – Danciu, Roguljic, Mitriță – Koljic. Rezerve: Lazar – Vlădoiu, Ndong, Houri, Ișfan, Baiaram, Trică, Ivan, Markovic. Antrenor: Ivailo Petev.
  • Poli Iași: Lung – Martac, Fl. Ilie, Katanec, Ispas – A. Roman, Marchioni, Jatoba – Gheorghiță, Buș, Luis Phelipe. Rezerve: Ailenei – Samayoa, Ștefanovici, Ciobanu, Tincu, R. Ion, Hrib, Bordeianu, V. Ilie. Antrenor: Leo Grozavu.

Meciul Universitatea Craiova – Poli Iași are loc sâmbătă, 16 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 20-a din SuperLiga. Oltenii au cunoscut runda precedentă pentru prima dată de la venirea pe bancă a lui Ivailo Petev gustul amar al eșecului, 1-2 la Sibiu cu FC Hermannstadt, în timp ce moldovenii au pus capăt unei serii de șase jocuri fără victorie, învingând acasă pe UTA cu 1-0. Craiova e pe locul 3, cu 32 de puncte, Iași se află pe 12, cu 22 de puncte.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – Poli Iași

Confruntarea Universitatea Craiova – Poli Iași se desfășoară sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 17;00, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Băniei, în etapa a 20-a din SuperLiga. Chiar dacă ”juveții” au pierdut pentru prima dată după patru victorii cu Petev, este de așteptat ca un număr de măcar 4-5 mii de suporteri ai gazdelor să onoreze ultimul meci acasă din acest an al favoriților lor.

ADVERTISEMENT

Din partea moldovenilor, dată fiind și distanța mare, este greu de crezut că ar putea veni suporteri în grup organizat, poate cel mult câțiva fani răzleți pe cont propriu. Universitatea Craiova vrea clar cele trei puncte atât pentru o despărțire frumoasă de suporteri, dar mai ales pentru a nu pierde contactul cu podiumul.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – Poli Iași

Partida Universitatea Craiova – Poli Iași se joacă sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Băniei, în etapa a 20-a din SuperLiga, și va fi televizată pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova, sâmbătă, 16 decembrie, cerul va fi mai mult acoperit, dar fără a exista pericol de ploaie sau de ninsoare. Pur și simplu soarele va ieși doar la răsărit și la apus, în rest cerul va fi permanent plumburiu. Maxima zilei va ajunge la 4 grade, ceva care cu cel mult un grad mai puțin se vor întâlni cei care vor alege să vină la stadion la acest meci. Arbitru este Horia Mladinovici din București.

Ce absențe sunt în întâlnirea Universitatea Craiova – Poli Iași

Ivailo Petev are aceleași probleme de lot ca și până acum, adică fundașii Zajkov și Badelj. Bulgarul vrea neapărat să încheie partidele de acasă cu o victorie pentru suporterii olteni, cărora le-a adresat invitația de a veni în număr cât mai mare la stadion, chiar dacă a pierdut etapa trecută, la Sibiu.

ADVERTISEMENT

Leo Grozavu e convins că echipa sa poate pleca de la Craiova cu un rezultat bun, dacă va repeta prestația din ultimele meciuri, în care ieșenii au fost mai ofensivi, mai puțin închiși în propria jumătate. Plecarea lui Luis Phelipe la FCSB pune deja problema găsirii unui înlocuitor pe măsură.

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – Poli Iași

Era și normal ca Universitatea Craiova să primească din partea caselor de pariuri statutul de mare favorită în acest meci, în care cota de 1,45 primită este cam ceea ce trebuia pentru un succes oltenesc. Dacă moldovenii ar da lovitura cota lor pur și simplu ar exploda, fiind nu mai puțin de 8,00. Și șansă dublă X2 în aceste condiții e foarte mare, cotă 2,90, iar un gol al ieșenilor e calculat la 1,95.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de meciurile directe din 2017 încoace lucrurile nu mai sunt la fel de evidente. În sensul în care trebuie să ne întoarcem în timp până în 2018 la ultimul succes pe teren propriu al oltenilor cu Poli Iași, Până atunci am consemnat trei rezultate de egalitate, dar când Poli era gazdă nu exista să nu se impună Craiova de fiecare dată, de multe ori la scoruri severe.

ADVERTISEMENT