Life

Horia Moculescu a ajuns pe mâna medicilor și a fost conectat la un aparat de oxigen. “Am probleme la plămâni”

Horia Moculescu trece prin momente dificile. Compozitorul are probleme la plămâni din cauza fumatului excesiv și a fost conectat la un aparat de oxigen.
31.12.2021 | 08:23
Horia Moculescu a ajuns pe mana medicilor si a fost conectat la un aparat de oxigen Am probleme la plamani
Horia Moculescu a ajuns pe mâna medicilor. Sursă foto: Pro Tv
ADVERTISEMENT

Horia Moculescu nu trece printr-o perioadă foarte bună. Cunoscutul compozitor a ajuns pe mâna medicilor.

Ani de zile a fumat destul de mult, iar acum are probleme la plămâni.

Horia Moculescu a dezvăluit că are nevoie de un aparat de oxigen pentru a putea respira.

Horia Moculescu a ajuns pe mâna medicilor și a fost conectat la un aparat de oxigen. “Am probleme la plămâni”

Finalul de an este unul destul de dificil pentru Horia Moculescu. Cunoscutul compozitor în vârstă de 84 de ani a ajuns pe mâna medicilor. De ceva vreme are o boală la plămâni din cauza fumatului excesiv.

ADVERTISEMENT

De mai bine de 20 de ani, acesta nu mai fumează, dar sănătatea tot i-a fost afectată. Acum, are nevoie de un aparat de oxigen pentru a putea respira cât mai bine.

După ce a fost conectat la aparatul de oxigen portabil, Horia Moculescu s-a simțit mult mai bine, așa că nu a fost nevoie să rămână la spital.

ADVERTISEMENT

“Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot.

Nu sunt internat. Am fost numai să-mi fac un CT”, a povestit Horia Moculescu la Antena Stars, potrivit Spynews.

ADVERTISEMENT

Compozitorul a recunoscut că a fumat timp de 42 de ani, aproximativ 70 de țigări pe zi. A decis să renunțe la acest viciu în urmă cu mai bine de 20 de ani, dar sănătatea tot i-a fost afectată.

În urmă cu ceva vreme, compozitorul recunoștea că se teme destul de tare că ar putea să se infecteze cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

“Sunt o țintă, pentru COVID-19, am peste 80 de ani, am o boală de plămâni dobândită cu încredere și cu entuziasm după 40 de ani de fumat. Asta scrie în prospectul bolii. Atacă oamenii în vârstă”, spunea Horia Moculescu.

Ce probleme de sănătate a avut compozitorul anul trecut

Problemele de sănătate nu l-au ocolit pe Horia Moculescu nici anul trecut. Atunci a trecut prin clipe grele din cauza unei afecțiuni de care suferă de mai mulți ani. Este vorba despre sindromul Morton. Acesta cauzează amorțeala degetelor și dureri la nivelul tălpii piciorului. Pentru că avea dureri foarte mani, compozitorul a decis să se opereze. Prima intervenție a fost un eșec, așa că a fost nevoie și de o a doua operație.

ADVERTISEMENT