News

Hotărâre CNSU: Elevii din clasele terminale și speciale revin fizic la școală, din 10 mai

28.04.2021 | 22:45
Hotarare CNSU Elevii din clasele terminale si speciale revin fizic la scoala din 10 mai
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de astăzi, 28 aprilie 2021, Hotărârea numărul 25, prin care s-a decis în ce condiții se revine fizic la școală după Paște.

Reluarea anului școlar. Ce a decis CNSU? Document

CNSU a transmis că prin această Hotărâre, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță, cu respectarea următoarelor prevederi:

ADVERTISEMENT

a)permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

b)permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

ADVERTISEMENT

c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Reluarea anului școlar. Decizie CNSU

În urmă cu 2 zile, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației precizase că elevii din clasele terminale vor reveni la școală din 10 mai.

ADVERTISEMENT

“Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai. Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete.

Am cerut eliminare acestei condiții. În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate.”, a precizat ministru, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a mai spus că pentru școlile speciale este esențial să se permită prezența fizică. Este vorba despre 27.750 de elevi care au nevoie de cabinete de stimulare poli-senzorială, psihomotorie, de locomoție, de kinetoterapie, care nici un caz nu pot fi asigurate în online, a explicat ministrul.

ADVERTISEMENT