News

Hotelurile cu piscină, la mare căutare pe litoral. Prețuri mai piperate pentru turiști

Hotelurile cu piscină sunt la mare căutare de către turiștii de pe litoralul românesc. Cât costă o noapte de cazare la un astfel de hote?
30.06.2023 | 22:10
Hotelurile cu piscina la mare cautare pe litoral Preturi mai piperate pentru turisti
Hotelurile cu piscină, la mare căutare pe litoral. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Hotelurile cu piscină sunt la mare căutare pe litoralul românesc. Prin urmare, în ultimii doi ani proprietarii au investit pentru a oferi turiștilor acest „răsfăț”. Însă, acest lucru atrage și prețuri mai piperate.

Hotelurile cu piscină, la mare căutare pe litoralul românesc

Pentru a convinge oamenii să rămână pe litoral, mulți patroni de hoteluri au construit piscine de mari dimensiuni. Potrivit Știrile Pro Tv, în ultimii doi ani au fost construite piscine în aproximativ 170 de hoteluri de pe litoral.

ADVERTISEMENT

Cei care au ales să facă aceste investiții spun că și-au dat seama că fără o piscină în sezonul de vară, riscă să rămână fără rezervări. Este și cazul unor proprietari din Cap Aurora. Aceștia au cheltuit jumătate de milion de euro pentru construcția piscinei și a unei zonei de bar.

„Permite extinderea sezonului pentru turiștii noștri, să poată să vină în iunie, care este o perioadă excepțională, soare, pentru talasoterapie”, a transmis Anca Pavel, proprietarul hotelului respectiv, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cazarea va fi mai scumpă pentru turiștii din România

Însă, odată cu noile facilități vin și prețuri mai piperate pentru turiști. De asemenea, cei care nu au optat pentru o ofertă cu acces inclus la piscină, trebuie să plătească 15 lei în plus la hotel.

Mai mult, turiștii care nu sunt cazați la hotelul respectiv, dar doresc să stea o zi la piscină, sunt nevoiți să scoată din buzunar 60 de lei/zi. Cele mai multe cazări care au inclusă această facilitate se găsesc în Mamaia, Jupiter, Saturn, Năvodari și Venus, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

„Sunt în jur de 200 de hoteluri care pun la dispoziția turiștilor piscină. De cele mai multe ori este o facilitate inclusă în pachetul de cazare. Sunt hoteluri de pe litoral care oferă accesul la piscină contra cost”, a transmis Ionuț Nedea, reprezentant al unei agenții de turism.

Din acest weekend, cei care aleg să meargă pe litoralul românesc vor plăti mai mult pentru o cameră de hotel. Tarifele vor fi majorate cu 20 la sută. Începând cu data de 15 iulie vor avea loc alte creșteri ale prețurilor.

ADVERTISEMENT

Dacă doriți să vă cazați la un hotel de 3 stele, în Mamaia, o cameră va fi închiriată cu 350 de lei pe noapte. Până acum, prețul era de 250 de lei. La un hotel de 4 stele, tarifele pot ajunge chiar și la 900 sau 1000 de lei pe noapte, de la 650 de lei, cât au fost până acum, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT