News

Hoți fără suflet. Pentru ce sumă au bătut și jefuit doi bătrâni din Buzău

Doi bătrâni din județul Buzău au fost tâlhăriți în miez de noapte, în propria locuință. Hoții au plecat acasă cu 2.700 de lei. Poliția va încerca să-i găsească, deși cazul pare complicat.
01.07.2022 | 09:58
Hoti fara suflet Pentru ce suma au batut si jefuit doi batrani din Buzau
Doi bătrâni au fost jefuiți în propria locuință din Buzău. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cei doi soți, în vârstă de 89 și 84 de ani, fuseseră jefuiți în urmă cu doi ani, astfel că aveau instalat un sistem de supraveghere cu camere video.

Doi bătrâni din Buzău, jefuiți la miezul nopții

Hoții au cunoscut acest detaliu și au schimbat orientarea tuturor camerelor de supraveghere, pentru a nu fi surprinși. Camerele care i-au încurcat și mai tare s-au ales cu cablurile tăiate.

ADVERTISEMENT

Bătrânii din satul Călțuna, județul Buzău, au trecut prin cea mai mare sperietură a vieții, atunci când au surprins hoții în timp ce scormoneau prin bunurile lor.

”El şi-a adus aminte că are bani. S-a dus şi i-a băgat în sân. Ăia au văzut, au tăbărât pe el şi i-au luat banii, a explicat fiul victimelor, Dan Moise.

ADVERTISEMENT

Din păcate, tâlharii l-au văzut cum ascunde banii, l-au pus la pâmânt și l-au amenințat, chiar sub ochii bătrânei, care acum e în stare de șoc.

”Ei au umblat mult după bani, ne-au răscolit peste tot, peste tot… De unde să-ţi dau bani, măi tată, eu sunt amărâtă. A băgat mâna în sân şi i-a luat portofelul cu bani şi a fugit”, a rememorat întâmplarea Sultana Moise, soția bătrânului.

ADVERTISEMENT

Cu toate că au pregătit meticulos ”lovitura”, hoții au uitat de o singură cameră de supraveghere de pe stradă, care l-a surprins pe unul dintre hoți coborând de pe un stâlp. În cele din urmă, hoții au plecat cu 2.700 de lei, astfel că Poliția va încerca acum să-i găsească.

”Două persoane necunoscute ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate şi prin acte de violenţă i-ar fi sustras suma de 2700 de lei”, a transmis Cornelia Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău. Polițiștii au demarat cercetările pentru tâlhărie calificată, potrivit Observatornews.

ADVERTISEMENT

Fără ajutorul camerelor de supraveghere, misiunea polițiștilor nu va fi ușoară, însă oamenii legii speră să rezolve acest caz și să recupereze prejudiciul cauzat celor doi bătrâni.

ADVERTISEMENT