News

Huawei vrea să clatine oligopolul Android – iOS. Dezvăluie propriul sistem de operare pentru telefoane, HarmonyOS

Huawei are de gând să creeze concurență pentru Android și IOS, astfel că va dezvălui HarmonyOS, un nou sistem de operare pentru telefoane.
25.05.2021 | 13:34
Huawei vrea sa clatine oligopolul Android  iOS Dezvaluie propriul sistem de operare pentru telefoane HarmonyOS
ADVERTISEMENT

Huawei trece printr-o perioadă destul de dificilă în ultimii ani, pe fondul sancțiunilor tot mai aspre venite din direcția Statelor Unite.

Scandalul de spionaj în care a fost angrenată divizia Huawei Technologies, responsabilă pentru dezvoltarea de echipamente și soluții pentru rețele 5G, printre altele, a venit cu repercusiuni pentru întreaga companie.

ADVERTISEMENT

Astfel, chinezii de la Huawei s-au găsit în situația de a nu mai avea dreptul să folosească tehnologii sau componente cu elemente americane, iar asta le-a limitat drastic posibilitățile de dezvoltare a noilor produse.

Telefoanele Huawei au rămas fără servicii Google Play, iar asta a convins compania că trebuie să se reorienteze către o soluție proprie pentru sistemul de operare al smartphone-urilor.

ADVERTISEMENT

HarmonyOS debutează alături de un prim produs ce rulează acest sistem de operare

După ceva mai bine de doi ani de la primele informații apărute despre HarmonyOS, sistemul de operare este gata, în sfârșit, să fie prezentat oficial. Evenimentul de lansare va avea loc pe 2 iunie, conform teaser-ului postat de companie pe profilul de Weibo al acesteia.

Conferința de peste câteva zile va dezvălui nu doar sistemul de operare, ci și un prim produs ce se folosește de HarmonyOS.

ADVERTISEMENT

Toate speculațiile din industrie sugerează că Huawei MatePad2 va fi acest produs.

HarmonyOS este un sistem de operare ceva mai special, fiind pregătit nu doar pentru telefoane, ci și pentru alte dispozitive IoT. Acest sistem, cunoscut ca Hongmeng în chineză, este deja folosit pe ceasuri, laptopuri și chiar electrocasnice Huawei, notează gsmarena.com.

Compania promite o integrare mult mai ușoară a tuturor dispozitivelor, cu ajutorul acestui sistem unitar.

ADVERTISEMENT

Huawei poate schimba peisajul pieței sistemelor de operare pentru smartphone-uri

Huawei are șansa să devină un jucător important pe piața sistemelor de operare pentru telefoane mobile, atentând chiar la oligopolul creat de Android și iOS. Aceste două sisteme dețin 99,19% din cota de piață a sistemelor de operare pentru smartphone-uri.

Huawei are acces la o piață imensă în China, iar asta poate oferi companiei avântul necesar pentru a schimba procentele din piață. În prezent. 72,2% este piața Android, iar iOS are 26,99%.

Compania e de părere că HarmonyOS va ajunge pe 300 de milioane de dispozitive până la finalul lui 2021, dintre care peste 200 de milioane vor fi dispozitive Huawei.

Încă nu este foarte clar cât de unic este, de fapt, sistemul de operare în variantă pentru mobile și cât de mult mai este bazat pe Android.

ADVERTISEMENT
Tags: