Sport

I-a cerut explicații după ce l-a eliminat. Xavi s-a dus peste Istvan Kovacs după Barcelona – PSG 1-4. Foto

Xavi Hernandez a fost un car de nervi la finalul partidei și i-a cerut explicații lui Istvan Kovacs. L-a făcut praf și la conferința de presă.
17.04.2024 | 10:32
Ia cerut explicatii dupa ce la eliminat Xavi sa dus peste Istvan Kovacs dupa Barcelona  PSG 14 Foto
Xavi, scandal-monstru cu Istvan Kovacs după Barcelona - PSG 1-4. Sursă foto: Digi Sport
ADVERTISEMENT

Xavi l-a făcut praf pe centralul Istvan Kovacs după Barcelona – Paris Saint Germain 1-4. Arbitrul român l-a scos din sărite pe antrenorul spaniol și îl acuză că a pierdut meciul de sub control.

Xavi, scandal cu Istvan Kovacs după Barcelona – PSG 1-4. L-a luat la rost direct pe teren

Xavi a contestat mai multe decizii ale celui mai bun arbitru român al momentului și l-a „mitraliat” pe Kovacs. „Cavalerul fluierului” a luat decizia să îl elimine pe Ronald Araujo, în minutul 29 și apoi pe antrenorul catalanilor în minutul 54.

ADVERTISEMENT

Imediat după fluierul final, Xavi Hernandez a revenit pe gazon și s-a dus țintă la Istvan Kovacs. Cei doi au purtat o scurtă discuție, însă antrenorul Barcelonei nu a părut deloc mulțumit de explicațiile arbitrului.

Xavi s-a dus peste Istvan Kovacs să îi ceară explicații
Xavi s-a dus peste Istvan Kovacs să îi ceară explicații

Xavi și-a ieșit din fire în minutul 56, când Istvan Kovacs a dat un fault pentru PSG și a lovit cu piciorul un panou publicitar de la margine. Kovacs nu a tolerat comportamentul său și l-a trimis în tribune pe antrenorul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Xavi a continuat războiul cu Istvan Kovacs și la conferința de presă: E păcat ca munca unui sezon să se termine din cauza unei decizii de arbitraj”

Xavi l-a desființat pe Istvan Kovacs și la conferința de presă: „Suntem supărați. Unsprezece contra unsprezece am fost bine organizați. Pentru mine este prea mult să dai un cartonaș roșu pentru Araujo. Am rămas în zece oameni și din acel moment a fost un alt joc.

Xavi s-a dus peste Istvan Kovacs să îi ceară explicații
Xavi s-a dus peste Istvan Kovacs să îi ceară explicații

Am avut ocazii clare, dar am fost mereu în inferioritate, pentru că în zece oameni este foarte dificil. Este păcat ca munca unui sezon să se termine din cauza unei decizii de arbitraj. Mi-ar fi plăcut să jucăm unsprezece împotriva unsprezece în fiecare minut.

ADVERTISEMENT

Eliminare a fost inutilă. I-am spus arbitrului că a fost foarte rău, că a fost un dezastru. A ‘ucis’ meciul. Nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar trebuie să o spunem, nu putem să tăcem”, a mai spus antrenorul catalanilor, conform Marca.

„E inutil să vorbim despre meci. Arbitrul l-a distrus”

Și cuvintele grele la adresa lui Istvan Kovacs au continuat să curgă: „E inutil să vorbim despre meci. Arbitrul l-a distrus. Nu putem să tăcem. A schimbat meciul și soarta calificării. A fost un dezastru”. 

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat, Barcelona a fost eliminată de PSG din sferturile de finală ale UEFA Champions League. E important de menționat că în momentul în care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo, catalanii conduceau cu 1-0. În meciul tur, spaniolii s-au impus cu 3-2.

ADVERTISEMENT