Sport

Lovitură pentru Barcelona după 1-4 cu PSG! Catalanii sunt out din competiția care asigură 50 de milioane de euro pentru participare

Barcelona a mai primit o lovitură după eșecul cu PSG și eliminarea din UEFA Champions League. Echipa lui Xavi nu va avea dreptul să participe la o competiție de top.
17.04.2024 | 01:04
Lovitura pentru Barcelona dupa 14 cu PSG Catalanii sunt out din competitia care asigura 50 de milioane de euro pentru participare
Barcelona primește lovitură după lovitură după eșecul cu PSG din Champions League. Foto: X
ADVERTISEMENT

Barcelona a pierdut categoric returul cu PSG, scor 1-4, în sferturile de finală ale UEFA Champions League. În inferioritate numerică din minutul 29, catalanii au cedat fără drept de apel și au ratat calificarea în careul de ași. Totodată, Barcelona va lipsi de la Campionatul Mondial al Cluburilor 2025.

Lovitură pentru Barcelona după 1-4 cu PSG! Catalanii sunt out din competiția care asigură 50 de milioane de euro pentru participare

Raphinha a deschis rapid scorul, însă echilibrul s-a rupt după ce Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo în minutul 29. Dembele, Vitinha și Mbappe, cu o „dublă”, au adus calificarea PSG-ului în semifinalele UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că a ratat calificarea în semifinalele celei mai tari competiții europene inter-cluburi, unde nu a mai ajuns din 2019, Barcelona nu a prins biletele către Campionatul Mondial al Cluburilor 2025, prima ediție cu 32 de echipe la start.

Echipa antrenată de Xavi avea nevoie de calificarea în semifinalele UEFA Champions League pentru a putea participa la turneul de mare anvergură care va avea loc în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid s-a calificat la Campionatul Mondial al Cluburilor. Barcelona a rămas pe dinafară

Eșecul suferit de Barcelona cu PSG o trimite pe Atletico Madrid la Campionatul Mondial al Cluburilor. „Plăpumarii” au prins biletele la turneul organizat de FIFA în ciuda faptului că au fost eliminați din UEFA Champions League, scor 4-5 la general cu Borussia Dortmund.

Concret, Atletico Madrid a avut cu 6 puncte mai mult decât Barcelona (77-71), conform coeficientului UEFA din ultimele patru ediții ale Champions League. Doar participarea la Campionatul Mondial al Cluburilor asigură un premiu de 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel, Barcelona va trebui să aștepte ediția din 2029 a competiției organizate de FIFA. Rezultatele obținute de catalani în următoarele 4 ediții de Champions League vor fi esențiale. Atletico s-a alăturat lui Real Madrid la competiția FIFA.

Ce echipe s-au calificat al Campionatul Mondial al Cluburilor 2025

Chelsea, Real Madrid, Manchester City și câștigătoarea UEFA Champions League din actuala stagiune s-au calificat automat la Campionatul Mondial al Cluburilor 2025. Acestora li se adaugă cluburile cu cele mai bune rezultate în cea mai tare competiție europeană inter-cluburi.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Inter, Juventus, PSG, Benfica, Porto și Salzburg/Arsenal sunt cluburile europene care vor evolua anul viitor la prima ediție cu 32 de echipe a Campionatului Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT