Life

I se spune Orașul Pierdut din Atlantic. Locul spectaculos care poate fi văzut doar în imagini

Este numit Orașul Pierdut din Oceanul Atlantic. Regiunea impresionantă poate fi ”vizitată” doar prin intermediul fotografiilor.
21.11.2023 | 15:20
I se spune Orasul Pierdut din Atlantic Locul spectaculos care poate fi vazut doar in imagini
Este numit Orașul Pierdut din Oceanul Atlantic. Regiunea impresionantă poate fi ”vizitată” doar prin intermediul fotografiilor. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

I se spune Orașul Pierdut din Atlantic. Locul spectaculos care poate fi văzut doar în imagini pentru că se află la o adâncime de 700 de metri și reprezintă o comoară științifică care se vrea a fi inclusă în Patrimoniul Mondial.

Este numit Orașul Pierdut din Oceanul Atlantic. Regiunea impresionantă poate fi ”vizitată” doar prin intermediul fotografiilor

Este numit Orașul Pierdut din Oceanul Atlantic. Regiunea impresionantă poate fi ”vizitată” doar prin intermediul fotografiilor despre care se spune că datează încă de acum 120.000 de ani și care se află în adâncurile apei.

ADVERTISEMENT

Descoperit de oamenii de știință la o adâncime de 700 de metri, locul se află aproape de vârful unui munte subacvatic și pe lângă creasta Mid-Atlantic Ridge. Câmpul hidrotermal Lost City (Orașul Pierdut) este un fenomen fascinant.

A fost observat prima oară de exploratori în anul 2000 și reprezintă rezultatul unei interacțiuni unice între mantaua de susținere și apa de mare. Zona spune o poveste epică desfășurată în adâncurile oceanului.

ADVERTISEMENT

Potrivit wionews.com, cercetătorii au observat niște turnuri zimțate, învăluite într-o lumină albastră fantomatică. Acestea sunt destul de înalte și pot ajunge până la 60 de metri. Ele par să fie foarte rezistente.

Mai mult, Orașul Pierdut găzduiește o viață prosperă, oamenii de știință precizând că aici se găsesc tot felul de viețuitoare, de la melci până la crustacee. De asemenea, specialiștii spun că se mai găsesc multe alte creaturi diverse.

ADVERTISEMENT

Ecosistemul neconvențional este cel mai longeviv mediu de aerisire cunoscut din ocean. Până în momentul de față nu a mai fost descoperit nimic similar. Totodată, gurile de aerisire eliberează hidrogen, metan și gaze.

Toate aceste elemente susțin comunități microbiene înfloritoare în absența oxigenului, potrivit publicației Science Alert, mai arată sursa menționată anterior. Din păcate, Orașul Pierdut din Atlantic se află sub o amenințare destul de mare.

ADVERTISEMENT

Orașul Pierdut din Atlantic, distrus de interese comerciale?

Orașul Pierdut din Atlantic este un loc unic și spectaculos, motiv pentru care cercetătorii solicită să fie introdus în Patrimoniul Mondial. Situl reprezintă un mediu științific foarte interesant pentru activiștii de mediu.

Din păcate, bijuteria subacvatică riscă să fie distrusă de generațiile viitoare și de interesele comerciale. Polonia a obținut în anul 2018 drepturi de exploatare minieră în jurul acestei zone care este una extrem de delicată.

Mai mult decât atât, se trage un semnal de alarmă și asupra potențialelor deversări de la activitățile miniere din respectiva regiune. Oamenii de știință îndeamnă la protejarea și sigilarea Orașului Pierdut din Atlantic.

ADVERTISEMENT
Tags: