Fotbal international

Ianis Hagi, corigent cu Lech Poznan. Presa și fanii lui Rangers îl critică pe român

30.10.2020 | 11:50
Ianis Hagi corigent cu Lech Poznan Presa si fanii lui Rangers il critica pe roman
Ianis Hagi, corijent cu Lech Poznan. Presa și fanii lui Rangers îl critică pe român
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi (22 de ani) a avut o prestație de dat uitării în meciul cu Lech Poznan din Europa League. Chiar dacă Rangers s-a impus cu 1-0, mijlocașul român a primit cea mai mică notă în presa britanică.

Interesant este faptul că, deși Ianis nu traversează cea mai bună perioadă a carierei, Rangers e pe val. Echipa lui Steven Gerrard are cinci victorii din cinci în UEFA Europa League (trei în preliminarii și două în grupe).

ADVERTISEMENT

Rangers este în același timp și singura formație din Marea Britanie care nu a pierdut niciun meci în acest start de sezon, indiferent de competiția în care a evoluat. Hagi și colegii săi au 15 succese și două remize în 17 partide, dintre care 14 fără gol primit, în Premiership și Europa League. În acest moment, Rangers e pe primul loc în campionat, cu șase puncte avans față de Celtic.

Rangers a învins-o pe Lech Poznan, dar Ianis Hagi a primit nota 4

În ciuda formei bune pe care o traversează Rangers, nu același lucru se poate spune și despre Ianis Hagi. Deși miercuri, cu o zi înainte de meciul cu Lech Poznan, Gerrard afirmase că „Hagi s-a integrat perfect, calitatea și abilitatea de pasator sunt evidente, poate deschide în orice clipă o apărare dacă are spații”, în meciul cu Poznan, românul nu a avut realizări și a fost schimbat în minutul 69.

ADVERTISEMENT

„Gerrard așteaptă acțiune din partea lui, dar acum nu a avut suficientă șiretenie în joc. A ratat o ocazie la începutul meciului, a irosit mingi și a părut obosit, per ansamblu. Lipsă de viteză la acest nivel”, l-a caracterizat pe Ianis Hagi The Scottish Sun, care i-a dat nota 4, cea mai mică.

Pentru Daily Record, care i-a dat nota 6, „Hagi a căutat scânteia creativă. A găsit-o rar. Legătura cu Tavernier nu a mai fost la fel de eficientă ca de obicei”.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Rangers, vehemenți și ei cu Ianis Hagi: „A moștenit talentul de la mama sa”

Ianis Hagi a fost schimbat chiar după golul marcat de Morelos, internaționalul român primind un val de critici din partea fanilor lui Rangers.

„La toate meciurile în care l-am văzut pe Ianis Hagi de la acea partidă cu Braga a fost doar spectator. De fapt, sunt generos când il numesc spectator”, a fost un comentariu pe Twitter un fan al echipei lui Gerrard.

ADVERTISEMENT

„Ianis Hagi a moștenit talentul fotbalistic de la mama sa, nu de la tatăl său”, a fost un alt comentariu acid.

„Ianis Hagi este cel mai supraevaluat fotbalist pe care l-am văzut în viața mea”, a refulat un alt utilizator.

Printre critici, au apărut și oameni care să îi ia apărarea lui Ianis Hagi: „15 jocuri, opt pase decisive. Nu e rău după părerea mea”, a fost comentariul unui fan Rangers.

În cele 68 de minute în care a evoluat împotriva lui Lech Poznan, Ianis Hagi a atins balonul de 46 de ori, a dat 24 de pase bune din 33 (procentaj 73%) și a pierdut 16 mingi. Playmakerului român i-a ieșit un singur dribling din cele două încercări de a își depăși adversarii și a tras un singur șut spre poarta polonezilor.

ADVERTISEMENT