Sport

Messi atacă un record istoric în tricoul lui Inter Miami, deținut tot de un argentinian

Campionul mondial are 20 de goluri în 23 de apariții la echipa din Florida și poate depăși în scurt timp performanța lui Gonzalo Higuain
27.04.2024 | 10:37
Messi ataca un record istoric in tricoul lui Inter Miami detinut tot de un argentinian
Messi si Higuain au fost colegi la nationala Argentinei, dar n-au jucat impreuna la Inter Miami FOTO facebook
ADVERTISEMENT

Messi a sosit în Florida în luna august a anului trecut, după ce a plecat de la Paris Saint Germain și nu a petrecut încă 365 de zile în tricoul roz al celor de la Inter Miami.

Higuain a marcat 29 de goluri în 70 de partide

Cu toate acestea, influența sa, atât pe teren, cât și în afara lui, a fost exponențială pentru echipa unde unul dintre acționari este David Beckham. Între MLS, Leagues Cup, US Open Cup și Concachampions, starul argentinian a acumulat 20 de goluri în 23 de meciuri.

ADVERTISEMENT

O cifră impresionantă, iar în acest ritm, Leo are toate șansele  să îl depășească pe fostul său goleg de la națională, Gonzalo Higuain, care a reușit 29 de goluri în 70 de meciuri la Inter Miami, având cea mai bună eficicacitate.

Lionel Messi are și zece pase de gol, iar cifrele lui arată că a marcat un gol la fiecare 89 de minute jucate și a contribuit la câte un gol la fiecare 59 de minute jucate.

ADVERTISEMENT

Higuain a jucat la Inter Miami în intervalul 2020-2022, punând capăt unei cariere impresionante, în care a plecat de la River Plate și a trecut pe la Real Madrid, Napoli, Juventus, Chelsea și AC Milan, adunând 530 de meciuri și 279 de goluri.

Proxima ocazie pentru Messi de a-și îmbunătăți cifrele va fi sâmbătă noapte, când Inter Miami joacă, în deplasare, la New England Revolution, echipa de pe ultimul loc în Conferința de Est a MLS.

ADVERTISEMENT

Record de bilete vândute la meciul cu New England Revolution

Interesul pentru această partidă este uriaș, fiind vândute 60.000 de bilete, în condițiile în care arena este funcționabilă, în general, la meciurile de fotbal, cu numai 20.000 de locuri, însă are capacitatea de extindere.

Contra lui New England Revolution ar putea debuta și noua achiziție a lui Inter Miami, paraguayanul Matias Rojas, adus liber de contract, după ce s-a despărțit de brazilienii de la Corinthians.

ADVERTISEMENT

În schimb, de lângă Messi va lipsi al doilea cel mai bun pasator al echipei, tot un paraguayan. Diego Gomez a suferit o accidentare la gleznă și are nevoie de o pauză de până la șase săptămâni.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: