Fotbal international

Ianis Hagi, pregătit pentru Lazio? Verdictul lui Florin Răducioiu: „Este inconstant. Nu are calitățile fizice necesare”

12.04.2020 | 18:43
Ianis Hagi pregatit pentru Lazio Verdictul lui Florin Raducioiu Este inconstant Nu are calitatile fizice necesare
ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu, fost jucător în Italia la Bari, Verona, Brescia și Milan, consideră că Ianis Hagi nu ar face față, cel puțin în acest moment, în Serie A. Componentul „Generației de Aur” oferă ca principale argumente inconstanța în joc și lipsa calităților fizice.

Florin Răducioiu nu îl vede pe Ianis Hagi în Serie A

După șase luni în care a evoluat mai puțin la Genk, Ianis Hagi a ajuns, sub formă de împrumut, la Rangers, unde a reușit o serie de prestații apreciabile, care l-au făcut să reintre în atenția echipelor din campionatele importante.

ADVERTISEMENT

Una dintre formațiile care, conform italienilor, ar fi interesată de Ianis Hagi este Lazio, pretendentă la titlu în acest sezon de Serie A, fiind la un singur punct în spatele lui Juventus după 26 de runde disputate.

În ciuda începutul bun de la Rangers, Florin Răducioiu, fost fotbalist cu peste 90 de meciuri și 22 de goluri în Serie A, unde a jucat la Bari, Verona, Brescia și AC Milan, consideră că Ianis Hagi nu ar reuși să se impună în echipa lui Simone Inzaghi de la Lazio.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ținem cont de faptul că sezonul lui Ianis la Genk nu este desul de bun, iar la Rangers a alternat evoluțiile bune cu meciurile în care a dezamăgit. Asta este marea lui problemă!

Este destul de inconstant în evoluții. Nu cred că este pregătit pentru o experiență la Lazio. Mai ales ca titular. I-ar fi greu să își găsească un loc în echipa lui Inzaghi.

ADVERTISEMENT

Nu are calitățile fizice necesare, iar asta ar însemna un risc”, a declarat Florin Răducioiu la Radio Musica Televison, din Italia.

Avantajul lui Ianis Hagi

În ciuda defectelor din joc remarcate, Florin Răducioiu consideră că Ianis Hagi ar putea fi privit de către Lazio drept o investiție pentru viitor, datorită marjei de progres a mijlocașului ofensiv.

ADVERTISEMENT

Lazio ar face o investiție într-un jucător tânăr, de perspectivă! Dar necesită multă răbdare din partea clubului și sacrificii din partea băiatului.

Din punct de vedere tehnic, Ianis e un jucători de posesie, iar antrenorul trebuie să fie atent la asta.

El trebuie să joace într-un sistem care-l ajută să fie mai bun. Hagi lovește mingea cu ambele picioare, are viziune și se pricepe să dea pase bune”, recunoaște Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT