ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ianis Hagi, titular în victoria lui Rangers în Olanda, nu a rupt gura târgului. “A început lent”

Autor: Sorin Dumitrescu | 25.09.2020 | 13:29
Ianis Hagi, titular în victoria lui Rangers în Olanda, nu a rupt gura târgului.
Ianis Hagi, titular în victoria lui Rangers în Olanda, nu a rupt gura târgului. "A început lent". Foto: The Scottsman.co.uk

Glasgow Rangers a obţinut accesul în play-off-ul Europa League după cel mai reuşit meci din acest sezon, încheiat cu un succes fără drept de apel în Ţările de Jos, pe terenul lui Willem II Tilburg, cu scorul de 4-0.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost titular, însă nu a fost implicat la nici una din fazele transformate în gol de către coechipierii săi. Presa scoţiană i-a acordat nota 6, considerând că evoluţia românului nu a fost deosebită.

Hagi a avut destulă libertate de mişcare, dar i-a lipsit atât curajul de a lua acţiuni pe cont propriu, cât şi sclipirea de a inventa o pasă surprinzătoare, care să destabilizeze defensiva adversă, una destul de fragilă.

ADVERTISEMENT

Scoţienii au analizat jocul lui Ianis

Scoţienii de la Glasgow Live au făcut o scurtă caracterizare după meci pentru fiecare jucător folosit de Steven Gerrard. Iată ce au scris despre evoluţia lui Ianis Hagi: “A început lent, dar a crescut în joc.

S-a conectat bine cu Ryan Kent în partea secundă și a părut că profită de spațiul care i-a fost oferit. Păcat de ratarea din finalul jocului, când putea înscrie golul cinci al lui Rangers”.

ADVERTISEMENT

Kent i-a eclipsat pe toţi

În schimb, cel mai bun jucător al lui Rangers a fost Ryan Kent, notat cu 9: “Cel mai bun jucător de pe teren, la mare distanță de restul. A fost la un alt nivel. Implicat în primele trei goluri – a obținut penalty-ul la primul, l-a înscris pe al doilea și l-a realizat pe al treilea”.

În play-off, Rangers va fi gazdă însă va avea o misiune foarte dificilă, pentru că va întâlni pe Galatasaray, echipa lui Fatih Terim având destui jucători de valoare pentru a pune mari probleme scoţienilor.

ADVERTISEMENT

Cifre modeste pentru Ianis Hagi

Ianis Hagi nu are cifre deosebite în cele zece meciuri jucate în actualul sezon în tricoul lui Rangers. A marcat o singură dată şi a oferit patru pase decisive, puţin pentru cel care suporterii îl vedeau drept omul capabil să lumineze jocul alb-albaştrilor cu tehnica şi cu fantezia sa.

Şi antrenorul Steven Gerrard spune că aşteaptă în primul rând de Ianis constanţă în joc, nu o partidă bună şi următoarea ştearsă, să demonstreze potenţialul uriaş de care dispune şi să devină liderul echipei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!