Sport

Tabloul complet al semifinalelor din Europa League și Conference League. Când se joacă meciurile

Sferturile de finală din Europa League și Conference League s-au încheiat și am aflat formațiile care vor merge în semifinalele competițiilor.
19.04.2024 | 01:01
Tabloul complet al semifinalelor din Europa League si Conference League Cand se joaca meciurile
Semifinalele Europa League și Conference League. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În urma rezultatelor de joi, 18 aprilie, am aflat formațiile care vor participa în semifinalele Europa League și Conference League. Următoarele dueluri vor avea loc la începutul lunii mai.

Cum arată semifinalele Europa League și când se joacă meciurile

Duelurile sferturilor de finală din Europa League au adus câteva surprize și câteva recorduri interesante pentru unele echipe. În mod special putem discuta despre eliminarea favoriților, Liverpool, de către Atalanta.

ADVERTISEMENT

Trupa de la Bergamo s-a impus pe Anfield cu 3-0, iar acasă au pierdut doar cu 0-1 în fața “cormoranilor”. În această fază a competiției, Bayer Leverkusen a trecut de West Ham United după un 3-1 la general, iar formația lui Xabi Alonso a atins borna de 44 de meciuri fără înfrângere în toate competițiile.

Astfel, echipa din Bundesliga a depășit-o pe Juventus în acest clasament și este formația din Europa care deține recordul absolut pentru această performanță. Alături de Atalanta și Bayer Leverkusen s-au mai calificat în semifinale AS Roma și Marseille.

ADVERTISEMENT

Programul semifinalelor din Europa League

Turul va avea loc joi, 2 mai

  • Marseille – Atalanta
  • AS Roma – Leverkusen

Returul va avea loc joi, 9 mai

  • Atalanta – Marseille
  • Leverkusen – AS Roma

Finala Europa League va avea loc în capitala Irlandei, pe Dublin Arena. Marele duel este programat pentru joi, 22 mai 2024, de la ora 22:00. Stadionul va găzdui 50.000 de suporteri dornici să vadă finala.

Cum arată și când se joacă meciurile din semifinalele Conference League

În Conference League lucrurile au arătat ca pe foaie. Favoritele au reușit să se impună în această fază a competiției și să ocupe un loc în semifinalele Conference League.

ADVERTISEMENT

Așadar, Aston Villa s-a impus în fața lui Lille după un duel care s-a decis la penalty-uri, Fiorentina a trecut de surpriza Viktoria Plzen după un 2-0 la general, iar Club Brugge nu i-a dat nicio șansă lui PAOK după un 3-1 la general.

Ultimul meci s-a decis tot la penalty și a fost cel dintre Fenerbahce și Olympiakos. Grecii au câștigat la loviturile de departajare în fața turcilor și au făcut pasul în semifinalele Europa League alături de Aston Villa, Fiorentina și Club Brugge.

ADVERTISEMENT

Programul semifinalelor din Conference League

Turul va avea loc joi, 2 mai

  • Aston Villa – Olympiakos
  • Fiorentina – Club Brugge

Returul va avea loc joi, 9 mai

  • Olympiakos  – Aston Villa
  • Club Brugge – Fiorentina

Finala Conference League se va desfășura pe arena celor de la AEK Atena, formația din capitala Greciei. Stadionul are o capacitate de 30.000 de locuri care va găzdui marele meci de miercuri, 29 mai 2024, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT