Sport

Ianis Hagi, tot mai aproape de plecarea de la Rangers: „Nu mai are nevoie de el”

Ianis Hagi, mijlocașul naționalei Românei, e dat ca și plecat de la Rangers. Ultimele informații apărute în presa din Scoția.
04.07.2023 | 20:18
Ianis Hagi tot mai aproape de plecarea de la Rangers Nu mai are nevoie de el
Ianis Hagi mai are 3 ani contract cu Rangers. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a tras tare să revină după un an de pauză și a fost convocat de Edi Iordănescu și la naționala României. Jucătorul însă e departe de forma de dinainte de accidentare și Rangers ar putea să renunțe la el.

Ianis Hagi ar putea fi cedat de Rangers: „E pregătită să îl vândă în actualul mercato”

Deși a declarat că își dorește să continue în Scoția la Rangers, soarta lui Ianis Hagi ar putea fi pecetluită: „Rangers nu mai are nevoie, probabil, de Ianis Hagi! După accidentare, românul nu s-a mai apropiat deloc de forma cu care își obișnuise suporterii, aceștia punându-se de acord pe rețelele de socializare că Ianis trebuie să se transfere în această vară.

ADVERTISEMENT

Rangers este pregătită să îl vândă în actualul mercato, deși abia i-a reînnoit angajamentul în luna decembrie, contractul încheindu-se pe 30 iunie 2026. Are și el nevoie de o nouă provocare.

A fost o mare eroare ca Rangers să îi ofere prelungirea acordului într-o perioadă în care era la mile distanță de a fi recuperat complet”, au explicat scoțienii de la  Ibrox Noise.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, în picaj liber. Cota i-a scăzut cu trei milioane de euro

Evaluat în iarna lui 2022 la șapte milioane de euro, cota lui Ianis Hagi s-a prăbușit după accidentare, iar în acest moment valorează doar patru milioane de euro conform Transfermarkt.

„Dacă Ianis ar fi fost în formă, iar Rangers ar fi încasat o sumă între 8 și 10 milioane de lire sterline în schimbul său, ar fi fost o mișcare bună. Însă acele vremuri s-au dus de mult și acum doar se complică situația. E de văzut ce oferte vor veni cu adevărat pentru el”, mai menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Fiul „Regelui” mai are contract cu Rangers până în vara lui 2026. Scoțienii nu vor ieși însă în pierdere dacă îl vor vinde pe Ianis. Presa din Scoția anunță că prețul fixat ar fi undeva la 3,5 milioane de lire sterline.

Suma ar fi una aproape de cea plătită în 2020 celor de la Genk pentru transferul său definitiv. În 96 de meciuri pe Ibrox, Hagi a reușit 16 goluri și 21 de pase decisive în 96 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Vrea să continue la Rangers: „Mă bucur că pot să joc fotbal”

Ianis Hagi se simte foarte bine la Rangers și ar dori să continue, mai ales că a reușit primul gol după aproape un an și jumătate: „Ultimele 16 luni au trecut prin fața mea. Sunt foarte fericit că am reușit să marchez. Mai sunt multe de realizat. Mă bucur că pot să joc fotbal, având în vedere accidentarea pe care am suferit-o.

Astea sunt momentele care mă fac fericit și mă fac să înțeleg că au meritat toate greutățile prin care am trecut. Să mă văd acum jucând, să pasez, să înscriu. Nu pot să fiu mai recunoscător”, a spus jucătorul pentru Rangers TV.

ADVERTISEMENT
Tags: