Sport

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka se antrenează pe „șantier”! Condiții absurde la Turneul Campioanelor: „Ce e asta?”

Iga Swiatek are probleme la antrenamente înainte de Turneul Campioanelor. Poloneza este nevoită să se pregătească pe terenurile anexe ale hotelului unde este cazată.
26.10.2023 | 09:35
Iga Swiatek si Aryna Sabalenka se antreneaza pe santier Conditii absurde la Turneul Campioanelor Ce e asta
Iga Swiatek s-a pregătit pe un „șantier” înainte de startul Turneului Campioanelor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
26-10-2023
06:42

Aryna Sabalenka, șocată de condițiile de la Turneul Campioanelor

După Iga Swiatek, a venit rândul Arynei Sabalenka să se plângă de condițiile absurde de la Turneul Campioanelor care va avea loc la Cancun, în Mexic, în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie. 

Lucrările din cadrul complexului nu sunt finalizate, iar jucătoarele au la dispoziție, deocamdată, doar două terenuri de antrenament. Arena este creată de la zero, iar lucrările sunt în plină desfășurare, deși Iga Swiatek și Aryna Sabalenka au ajuns deja la Cancun. 

Printr-un video postat pe rețele de socializare, Aryna Sabalenka a ilustrat că există doar două terenuri, deși la Turneul Campioanelor iau startul cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului. „Wow! Ce e asta?”, a fost reacția Arynei Sabalenka. 

Prima care a ajuns la Cancun pentru Turneul Campioanelor a fost Iga Swiatek. Poloneza, fost lider mondial, a fost nevoită să se antreneze pe un teren ce aparține hotelului în care este cazată.

Iga Swiatek este prima jucătoare care a ajuns la Cancun, în Mexic, pentru Turneul Campioanelor. Competiția care adună la un loc cele mai bunt opt jucătoare ale sezonului va avea loc în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie.

Iga Swiatek se antrenează pe „șantier”! Condiții absurde la Turneul Campioanelor

Fost lider WTA, Iga Swiatek a ajuns deja în Mexic și a efectuat primele ședințe de pregătire înainte de a lua startul la Turneul Campioanelor. Totuși, buna desfășurare a competiției ar putea avea de suferit, deoarece complexul a fost creat de la zero, iar lucrările nu sunt finalizate.

ADVERTISEMENT

În acest context, Iga Swiatek a fost nevoită să se antreneze pe terenurile ce aparțin de hotelul, unde fostul lider WTA este cazat. Tomasz Wiktorowski, antrenorul polonezei, a vorbit despre condițiile de la turneul din Mexic.

„Cheia este ca suprafața să fie dată în folosință în jurul zilei de joi. Dacă terenul este deja vopsit pe această suprafață și se face curățenie în jurul terenului, s-ar putea să nu fie totul liniștit, pentru că se vor mai construi tribune și instalații, dar ne vom putea antrena măcar”, a declarat antrenorul Igăi Swiatek.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Swiatek, optimist: „Presupunem că totul va fi bine”

Iga Swiatek a apelat la unul dintre cele mai bune hoteluri din Cancun pentru șederea pe parcursul Turneului Campioanelor. Campioană de trei ori la Roland Garros, Swiatek are la dispoziție două terenuri de antrenament în preajma hotelului.

Tomasz Wiktorowski este optimist și consideră că lucrările din cadrul complexului vor fi finalizate sâmbătă, cu o zi înainte de startul oficial al turneului. „Primele meciuri vor avea loc duminică.

ADVERTISEMENT

Cred că totul va fi gata în jurul zilei de sâmbătă. Presupunem că totul va fi bine”, a mai spus Tomasz Wiktorowski. În cazul în care va câștiga Turneul Campioanelor, Iga Swiatek, în funcție de rezultatul Arynei Sabalenka, ar putea reveni pe prima poziție în lume.

Premiile puse în joc la Turneul Campioanelor

Aryna Sabalenka, Iga Swiatek, Coco Gauff, Elena Rybakina, Jessica Pegula, Ons Jabeur, Marketa Vondrousova și Maria Sakkari sunt cele 8 jucătoare care vor lupta pentru trofeu. Karolina Muchova s-a retras din cauza unei accidentări, iar locul său în competiție a fost luat de Sakkari.

ADVERTISEMENT

Fiecare sportivă va primi 198.000 de dolari și 125 de puncte WTA pentru fiecare meci jucat la Turneul Campioanelor. Pentru fiecare victorie, jucătoarele vor primi alți 198.000 de dolari și alte 125 de puncte WTA.

Calificarea în semifinale atrage cu sine o altă sumă de 54.000 de dolari. Victoria în semifinală este recompensată cu 756.000 de dolari, în timp ce marea câștigătoare va încasa încă 1.476.000 de dolari.

Totodată, o victorie în semifinale este recompensată cu alte 330 de puncte și 420 de puncte pentru câștigarea finalei. Tragerea la sorți a celor două grupe va avea loc vineri, 29 octombrie. Marea câștigătoare poate ajunge la 1.500 de puncte și 3.024.000 de milioane de dolari dacă rămâne neînvinsă în drumul către titlu.

ADVERTISEMENT