Sport

Iga Swiatek a prezentat trofeul de la Roland Garros! Apariție de senzație a liderului mondial după gafa de la festivitatea de premiere. Video + Foto

Iga Swiatek a prezentat trofeul de la Roland Garros! Liderul WTA a susținut o ședință foto de senzație după gafa de la festivitatea de premiere.
11.06.2023 | 15:45
Iga Swiatek a prezentat trofeul de la Roland Garros.
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a triumfat pentru a treia oară pe zgura de la Roland Garros. Liderul WTA a învins-o în ediția din acest an în ultimul act pe Karolina Muchova, scor 6-2, 5-7, 6-4. Duminică dimineață, poloneza a prezentat trofeul „Suzanne-Lenglen” într-o ședință foto de senzație pe străzile din Paris.

Iga Swiatek a prezentat trofeul de la Roland Garros

Iga Swiatek a cucerit al patrulea trofeu de Grand Slam din carieră după triumful de la Roland Garros 2023. Poloneza a început în forță partida împotriva Karolinei Muchova și a câștigat lejer primul set. Jocul bun al liderului mondial a continuat și în setul secund până la 3-0.

ADVERTISEMENT

Ulterior, cehoaica și-a ridicat nivelul de joc și a echilibrat balanța, însă jucătoarea mai bună pe final a fost Iga Swiatek. Poloneza a respectat tradiția din capitala Franței și a prezentat trofeul „Suzanne-Lenglen” la o zi de la succesul de pe arena Philippe Chatrier.

Iga Swiatek s-a fotografiat cu cel mai râvnit trofeu pe zgură, purtând o rochie elegantă neagră, cu umerii goi. Liderul mondial a lăsat la o parte echipamentul sportiv pe care îl poartă de obicei și i-a surprins pe fani cu un zâmbet larg. Poloneza s-a fotografiat cu trofeul și în preajma faimosului Turn Eiffel, una dintre cele mai atractive destinații turistice ale lumii.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek, gafă cu trofeul de la Roland Garros la festivitatea de premiere

Iga Swiatek a fost protagonista unui moment nefericit, dar în același timp amuzant la festivitatea de premiere după ce a câștigat turneul de la Roland Garros. În momentul în care a înălțat trofeul, capacul acestuia a căzut. Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis, a fost pe fază și a ajutat-o rapid pe poloneză.

„Da, îmi pare rău pentru asta. Sincer am simțit că îl țin cu degetul. Emoțiile, nu știu, au cauzat asta. Îmi pare rău. Nu vreau să fiu lipsită de respect. Mă bucur că trofeul Suzanne Lenglen este bine și probabil că nu se va mai întâmpla, dar vom vedea!

ADVERTISEMENT

Sper doar că voi avea șansa să o țin din nou în anii următori”, a declarat Iga Swiatek, la conferința de presă, despre incident. Odată cu triumful de la Roland Garros, Iga Swiatek și-a consolidat prima poziție în clasamentul WTA.

Iga Swiatek, campioană de trei ori la Roland Garros

Iga Swiatek a ajuns cu triumful din 2023 la trei trofee cucerite la Roland Garros. Sportiva din Polonia s-a mai impus la Openul Francez în 2020, într-o finală cu Sofia Kenin. În optimile respectivei competiții, Iga Swiatek o elimina pe Simona Halep.

ADVERTISEMENT

În 2022, Iga Swiatek a câștigat marele trofeu după o finală câștigată împotriva lui Coco Gauff. Pe lângă cele trei trofee de la Paris, liderul mondial se poate lăuda și cu titlul de la US Open 2022. În finala de anul trecut de la Flushing Meadows, Iga Swiatek a învins-o pe Ons Jabeur.

ADVERTISEMENT