Sport

Karolina Muchova s-a retras de la Turneul Campionelor! Cine îi va lua locul

Karolina Muchova s-a retras de la Turneul Campioanelor din cauza unei accidentări. Cine îi va lua locul sportivei din Cehia.
24.10.2023 | 18:03
Karolina Muchova sa retras de la Turneul Campionelor Cine ii va lua locul
Karolina Muchova s-a retras de la Turneul Campioanelor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
24-10-2023
15:10

Karolina Muchova s-a retras de la Turneul Campioanelor

Finalistă în 2023 la Roland Garros, Karolina Muchova (8 WTA) a fost nevoită să se retragă de la Turneul Campioanelor. Sportiva din Cehia a susținut că nu este refăcută după o accidentare la încheietura mâinii drepte, accidentare suferită la US Open.

Anunțul a fost făcut de Karolina Muchova printr-o postare pe rețelele de socializare. Sportiva a anunțat că staff-ul său medical a făcut tot posibilul pentru ca jucătoarea de tenis să participe la competiția de la Cancun. 

În cele din urmă, Muchova a fost nevoită să declare forfait. Locul său în competiție va fi luat de către Maria Sakkari. Aryna Sabalenka, Iga Swiatek, Coco Gauff, Elena Rybakina, Jessica Pegula, Ons Jabeur și Marketa Vondrousova sunt celelalte jucătoare calificate la Turneul Campioanelor. 

Turneul Campioanelor, competiția care adună cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului în același loc, se va desfășura în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie la Cancun, Mexic. Cu aproximativ trei săptămâni înainte de startul turneului se știu numele celor 8 jucătoare calificate.

E gata! Cine sunt cele 8 jucătoare calificate la Turneul Campioanelor

Aryna Sabalenka, devenită lider mondial după turneul de la US Open, conduce lista. Jucătoarea din Belarus a adunat nu mai puțin de 8425 de puncte în acest sezon și nu mai poate pierde calificarea la WTA Finals 2023.

ADVERTISEMENT

Sabalenka a devenit în premieră campioană de Grand Slam la începutul anului, când a ridicat deasupra capului trofeul de la Australian Open. Totodată, Iga Swiatek (Polonia) și Coco Gauff au prins bilete la Turneul Campioanelor.

Sportiva din SUA, proaspătă campioană la US Open, a eliminat-o pe Maria Sakkari în sferturile turneului de la WTA Beijing. Jucătoarea din Grecia avea nevoie de o calificare în semifinalele competiției din capitala Chinei pentru a păstra șanse la calificare. Astfel, indiferent de rezultatul de la Zhengzhou de săptămâna viitoare, clasamentul nu mai poate suferi modificări.

ADVERTISEMENT

Vondrousova, Jabeur și Muchova s-au calificat la Turneul Campioanelor

Elena Rybakina (Kazakhstan) și Jessica Pegula (SUA) s-au calificat, de asemenea, la Turneul Campioanelor. Lista a fost completată de Marketa Vondrousova (Cehia), Ons Jabeur (Tunisia) și Karolina Muchova (Cehia) după turneul de la WTA Beijing. Organizatorii competiției de la Cancun pun la bătaie premii totale în valoare de 9 milioane de dolari.

Campioana en-titre a turneului este Caroline Garcia. Jucătoarea din Franța se află abia pe locul 19 în clasamentul WTA Race și a ratat calificarea. Va fi un turneu de-a dreptul spectaculos cu toate cele opt jucătoare într-o formă excelentă.

ADVERTISEMENT

În acest an, Swiatek a câștigat al 4-lea trofeu de Grand Slam după Roland Garros. Totodată, Marketa Vondrousova a devenit prima jucătoare care se impune la Wimbledon în Era Open fără să fie cap de serie.

Gauff, tânăra speranță a tenisului american, a câștigat în premieră un titlu de Grand Slam la US Open. De asemenea, Jabeur și Muchova au jucat câte o finală de Grand Slam. Jucătoarea din Tunisia a pierdut finala de la Wimbledon, în timp ce Muchova, fosta adversară a Soranei Cîrstea, a pierdut pe zgura de la Paris.

ADVERTISEMENT

Printre orașele care au candidat pentru găzduirea Turneului Campioanelor s-a numărat și Cluj-Napoca. Sorana Cîrstea, sfertfinalistă la US Open în acest an, se află în acest moment pe locul 26 în clasamentul WTA Race.

  • Rybakina, Vondrousova și Muchova s-au calificat în premieră la Turneul Campioanelor
  • Gauff/Pegula, Hunter/Mertens, Krejcikova/Siniakova și Krawczyk/Schuurs sunt primele echipe calificate la dublu la Turneul Campioanelor.
ADVERTISEMENT