Life

Îl durea capul și credea că e de la mahmureală. Cazul șocant al unui tânăr care a fost la un pas de moarte

Un tânăr a crezut că se confruntă cu o durere foarte mare de cap cauzată de mahmureală. De fapt, problema lui era una gravă.
08.06.2023 | 16:56
Il durea capul si credea ca e de la mahmureala Cazul socant al unui tanar care a fost la un pas de moarte
Un bărbat credea că are o banală durere de cap, dar a fost la un pas de moarte. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Un  bărbat a povestit cum a fost la un pas de moarte și a crezut că, de fapt, se confruntă cu o durere de cap insuportabilă de cap din cauza mahmurelii. Prin ce trecea, în realitate, tânărul.

Un tânăr credea că se confruntă cu o durere de cap din cauza mahmurelii. De fapt, era la un pas de moarte

Un bărbat a povestit cum, după o noapte în care a petrecut, s-a trezit cu o durere puternică de cap. A pus totul pe seama mahmurelii. Jameel Razak avea pe atunci 23 de ani și se pregătea să termine studiile la Universitatea Leeds.

ADVERTISEMENT

În acel moment, el se afla în vacanța de Paște, de care a profitat pentru a se distra în orașul natal, Norton, Teeside. Cu toate că în acea dimineață el se simțea „obosit și puțin greoi”, nu i s-a părut „nimic ieșit din comun”.

Jameel și-a dat seama că nu este doar o durere de cap peste câteva ore, când a încercat să se ridice din pat, iar starea i s-a agravat, ajungând să se prăbușească pe podea. Chiar dacă nu se putea ține pe picioare și voma continuu, tânărul a pus totul pe seama mahmurelii.

ADVERTISEMENT

„Eram destul de încrezător că mă voi trezi mâine după un somn și voi fi ca nou. Așa că mi-am convins cumva părinții să mă lase să stau peste noapte și să nu-și fac griji”, a povestit el într-un videoclip făcut public de North Tees și Hartlepool NHS Foundation Trust, conform doctorulzilei.ro. 

În loc de asta, în dimineața următoare s-a trezit cu partea dreaptă a corpului complet amorțită și îi era greu să-și controleze ochii și mâinile. Părinții s-au speriat, așa că au chemat ambulanța, iar medicii au considerat că a avut un accident vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

Doctorii i-au făcut ecocardiogramă transesofagiană, care a scos la iveală faptul că avea o gaură în inimă. Astfel, sângele, uneori chiar cheaguri, a putut ajunge printre valve și în restul corpului, inclusiv în creier.

Tânărul și-a schimbat complet viața

Jameel, care credea inițial că tot ce are e o durere de cap, a fost internat și i-a fost administrat tratament timp de 17 zile. După externare, el a fost nevoit să continue cu terapia fizică și cognitivă. Iar recent a trecut printr-o operație la inimă, pentru a-i fi reduse șansele de a face încă un accident vascular cerebral. 

ADVERTISEMENT

În vârstă de 25 de ani, Jameel Razak și-a schimbat complet viața. Chiar dacă, pe termen lung, s-a confruntat cu simptome precum oboseală sau deficiențe cognitive, el s-a întors să-și termine studiile. În plus, pentru a face mai multă lume să conștientizeze că oricine se poate afla în locul său, face un documentar de 15 minute despre cei care au supraviețuit unui accident vascular cerebral.

„A avea un accident vascular cerebral mi-a arătat din ce sunt făcut. Nu credeam că voi putea vreodată să trec prin așa ceva și să ies pe partea cealaltă o persoană mai bună, o versiune mai bună a mea”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT