Fotbal intern

Andrei Chindriş merge la Mouscron! “Jucătorul s-a înţeles cu belgienii!” Update Exclusiv

04.08.2020 | 16:34
Andrei Chindris merge la Mouscron Jucatorul sa inteles cu belgienii Update Exclusiv
ADVERTISEMENT

Andrei Chindriș la FCSB a fost dorința lui Gigi Becali în perioada de pauză provocată de pandemia de coronavirus. Oferta pe care latifundiarul a făcut-o Botoșaniului în Săptămâna Mare a reprezentat punctul maxim al negocierilor.

UPDATE, 4 august, ora 16:36 / Andrei Chindriş se va transfera la Mouscron, confom gsp.ro. FANATIK a aflat că jucătorul s-a înţeles cu belgienii, urmând ca cele două cluburi să rezolve câteva mici detalii.

ADVERTISEMENT

“Jucătorul s-a înţeles cu Mouscron. Noi mai avem câteva mici detalii de pus la punct. Suma este undeva la 700.000 de euro”, a declarat Valeriu Iftime pentru FANATIK.


UPDATE, 2 august, ora 13:12 / Site-ul stiri.botosani.ro susţine că Andrei Chindriş va pleca la o echipă clasată între primele 10 din prima ligă a Belgiei. În urmă cu 6 zile, pe 28 iulie, Valeriu Iftime a anunţat în FANATIK numele formaţiilor de unde are oferte pentru fundaşul de 21 de ani, acestea fiind Mouscron şi Mol Vidi.

ADVERTISEMENT

ŞTIRE INIŢIALĂ – 28 iulie

FANATIK a dezvăluit la mijlocul lunii aprilie că Becali era dispus să bage mâna adânc în buzunar pentru a-l aduce pe fundașul central la FCSB. Și Valeriu Iftime, conducătorul moldovenilor, și jucătorul au spus „pas” în acel moment.

Gigi Becali a dat impresia că nu-l mai interesează Andrei Chindriș. Iftime vrea în continuare să-l vândă. Și susține că are și două oferte pentru el, deconspirând pentru site-ul nostru numele cluburilor interesate: Mouscron din Belgia și Mol Vidi din Ungaria!

ADVERTISEMENT

Andrei Chindriș la FCSB? Valeriu Iftime spune că are pe masă două oferte în acest moment pentru fundașul său

Gigi Becali a fost cel mai interesat om de transferul lui Andrei Chindriș de la FC Botoșani la FCSB până în urmă cu câteva săptămâni. Refuzul moldovenilor l-a făcut pe Becali să renunțe la această pistă. Cel puțin declarativ!

Există, totuși, varianta ca FCSB să rămână una dintre opțiuni pentru Andrei Chindriș, dar doar în condițiile pe care, la un moment dat, le va pune Becali. Adică ofertă de câteva sute de mii de euro! Până atunci însă, Valeriu Iftime încearcă să-l plaseze în străinătate pe jucătorul de 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Șeful de la Botoșani trebuie să lupte în acest moment inclusiv cu prestațiile slabe din ultima vreme ale fundașului său. „Apogeul”, din acest punct de vedere, l-a reprezentat jocul lui Chindriș din Botoșani – Craiova 0-2, când a făcut două penalty-uri, puse pe tabelă de Cicâldău și Gustavo. Chiar și așa, Iftime spune că are două oferte pentru Chindriș.

Am avut o discuție cu Chindriș după meciul slab cu Craiova și cred că a înțeles ce i-am transmis. Nu a fost o prestație care să-i facă cinste. Dar chiar și în condițiile unui randament mai scăzut din partea sa, am pe masă două oferte pentru el. Ambele din străinătate”a dezvăluit Valeriu Iftime pentru FANATIK.

„Una dintre ofertele pentru Chindriș este de la Mouscron, din Belgia, cealaltă este din Ungaria”

Nu este prima oară când Valeriu Iftime vorbește despre oferte din străinătate pentru jucătorul său. A făcut-o destul de des după ce Gigi Becali i-a întors spatele și nu s-a mai arătat interesat de Chindriș.

Provocat de FANATIK, șeful Botoșaniului a pus pe masă numele cluburilor care sunt interesate de titularul naționalei U21. „Una dintre ofertele pentru Chindriș este din Belgia, de la Mouscron, cealaltă este din Ungaria, de la Mol Vidi. Eu încerc să țin la preț, pentru că vreau ca și Botoșaniul să aibă câștig de cauză din eventualul transfer al lui Chindriș”spune Valeriu Iftime.

În mod normal, MOL Vidi sună mult mai interesant pentru Andrei Chindriș, formația maghiară terminând pe locul 2, după Ferencvaros, și pregătindu-se de tururile preliminare din Europa League. Pentru MOL Vidi nu ar fi o problemă suma pe care o pretinde Botoșaniul pentru Chindriș.

La MOL Vidi Andrei Chindriș l-ar găsi pe românul Adrian Rus, la Mouscron ar da de Harlem Gnohere!

În Ungaria Andrei Chindriș l-ar găsi la Fehervar pe românul Adrian Rus, transferat de maghiari vara trecută, după Europeanul entuziasmant de tineret al României. Rus nu a reușit să se impună, evoluând doar 11 meciuri pentru Vidi în sezonul încheiat recent.

E foarte posibil ca o eventuală venire a lui Chindriș să-i facă bagajele lui Rus, pentru care Mol Vidi a plătit în iulie 2019 celor de la Sepsi 500.000 de euro. Adică, suma pentru care Iftime ar semna imediat plecarea lui Chindriș de la Botoșani.

Pe de altă parte, belgienii de la Mouscron vor să-și facă trupă puternică pentru campionatul următor. L-au semnat pe fostul lor jucător, Harlem Gnohere, care a reziliat cu FCSB la începutul lunii iunie. Iar acum câteva zile Mouscron l-a numit manager pe franco-portughezul Fernando Da Cruz, pe a cărui listă este și Andrei Chindriș.

  • 5 meciuri pentru naționala de tineret a disputat Andrei Chindriș, fără a marca
  • 800.000 de euro este cota actuală a fundașului central de la Botoșani
ADVERTISEMENT