Sport

Ilie Dumitrescu, laude pentru Edi Iordănescu: “A reușit să scoată maxim de la orice jucător”

Ilie Dumitrescu a vorbit la superlativ de Edi Iordănescu. Fostul internațional îl susține pe selecționer în drumul său spre Euro 2024. România este pe primul loc într-o grupă cu Elveția și Israel.
08.11.2023 | 17:45
Ilie Dumitrescu laude pentru Edi Iordanescu A reusit sa scoata maxim de la orice jucator
Ilie Dumitrescu il sustine pe Edi Iordanescu in drumul catre euro. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a reușit să nu piardă niciun meci din cele 8 jucate în această campanie de calificare. Tricolorii au 4 victorii și 4 egaluri înainte de dubla de foc cu Israel și Elveția. Edi Iordănescu a fost la cârma echipei încă din startul campaniei, iar acum este la un pas să califice România la Euro 2024.

România este la un pas de Euro 2024

“Vorbim de un parcurs excelent, de un grup extraordinar, aici trebuie să îl felicităm pe Edi Iordănescu pentru calitatea lui de a gestiona acest grup. A reușit să scoată maxim de la orice jucător.

ADVERTISEMENT

Au fost meciuri când jucătorii de pe bancă au decis soarta partidei. Asta înseamnă că toți sunt subordonați planului tactic. Avem cea mai bună apărare, suntem în poziția în care putem merge la turneul final chiar de pe primul loc.

Chiar și cei care nu sunt de acord cu selecționerul susțin echipa națională. Fiecare și-a câștigat dreptul de a comenta jocul, mă refer la oamenii din fotbalul românesc”, a spus Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu se pregătește de dubla cu Israel și Elveția

Edi Iordănescu a fost instalat la cârma echipei naționale în ianuarie 2022. Înainte să ajungă selecționerul României, Iordănescu a fost principal chiar la FCSB. Doar 4 luni a rezistat selecționerul la bucureșteni. Iordănescu nu a fost pe placul lui Gigi Becali.

“L-am ajutat să facă primul pas în fotbal pe Edi Iordănescu, a fost asistentul meu secund, după care a fost principal și și-a pus amprenta în fotbalul românesc prin performanțele pe care le-a reușit.

ADVERTISEMENT

În partida tur Elveția a făcut un joc bun. În schimb, Edi Iordănescu a mutat în a doua repriză, Olaru, Moruțan, Mihăilă, Pușcaș, care a ajuns într-o situație foarte bună. Totul pornește de la o bună organizare.

Cred că jucătorii au ajuns la un nivel foarte bun din punct de vedere al exprimării pe fază ofensivă. Edi a avut timp, s-a creat o emulație, o stare de spirit la echipa națională, eu sunt încrezător!”, a completat Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Ultimul duel al României a fost unul de poveste. Tricolorii au câștigat cu 4-0 în fața celor de la Andorra. Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Răzvan Marin și Florinel Coman au marcat pentru echipa lui Edi Iordănescu în cea mai categorică victorie a acestei campanii.

ADVERTISEMENT