Sport

Ilie Dumitrescu știe rezultatul partidei Israel – România: ”Am mare încredere”

Ilie Dumitrescu știe care va fi rezultatul partidei dintre Israel și România, care se va disputa lângă Budapesta pe 18 noiembrie.
16.11.2023 | 10:47
Ilie Dumitrescu stie rezultatul partidei Israel  Romania Am mare incredere
Ilie Dumitrescu știe rezultatul partidei Israel - România: ”Am mare încredere”
ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional e convins că naționala condusă de Edi Iordănescu are forța necesară pentru a trece de Israel, o echipă care nu a reușit să obțină nici măcar un rezultat de egalitate în Kosovo. Astfel, România va obține încă de sâmbătă calificarea pentru Euro 2024 din Germania.

Ilie Dumitrescu știe rezultatul partidei Israel – România

”Eu cred că vom câștiga cu Israel, am mare încredere că vom câștiga cu Israel. M-am uitat la meciul cu Kosovo, care a avut ocazii foarte mari. Este șansa noastră să scoatem maximum de la meciul ăsta. Eu zic că trebuie să plecăm de la un lucru extrem de important, de la baza echipei națională, adică cea mai bună apărare.

ADVERTISEMENT

Îmi aduc aminte de precedenta campanie încheiată cu o calificare, în 2016, tot așa a fost, am avut cea mai bună apărare.  Israel e o echipă frumoasă, lucrată, dar pe faza defensivă… Putem să scoatem maximum de la meciul ăsta”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Calculele calificării sunt destul de simple pentru România, țară care nu mai depinde de tot felul de calcule complicate de calificare, după 1-1 în Israel – Elveția. Concret, tot ce trebuie să facă naționala țării noastre e să nu piardă cu Israel, sâmbătă, iar calificarea e asigurată matematic.

ADVERTISEMENT

Calculele s-ar complica dacă Israelul reușește să învingă România, pentru că în ultima etapă băieții pregătiți de Edi Iordănescu vor da piept cu Elveția. Tot în grupa României se vor disputa sâmbătă, 18 noiembrie, partidele Belarus – Andorra și Elveția – Kosovo. Ultima etapă, programată pe 21 noiembrie, a programat meciurile România – Elveția, Andorra – Israel și Kosovo – Belarus.

De o părere similară e și Mitică Dragomir, invitatul permanent al emisiunii MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ. Oracolul e convins că România nu are cum să piardă calificarea la Euro 2024. ”Domn’e, sunt alături de echipa națională. M-aș bucura din tot sufletul să se califice. Voi fi bucuros ca orice român. Părerea mea este că ne vom califica. Dacă și acum pierdem calificarea, înseamnă că chiar suntem niște tâmpiți.

ADVERTISEMENT

Am zis întotdeauna că în compania acestei grupe este imposibil să nu ne calificăm, dar uite că e aproape să nu ne calificăm că, ferească Dumnezeu, dacă ne bate Israelul, e deranj mare. Dar eu zic că nu ne bate, chiar dacă ei și-au ales Ungaria, nu ne poate bate Israelul”, a explicat Mitică Dragomir pentru Prosport.

De asemenea, Dragomir e de părere că Israelul a ales foarte atent Ungaria drept teren ”neutru” pentru meciul cu România, în condițiile în care se știe că publicul din Ungaria va fi ostil naționalei noastre. ”Da, bineînțeles. Ostilitatea maghiară față de România este de veacuri, așa că nu e o problemă”, a explicat Dragomir pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

De altfel și selecționerul Edi Iordănescu este conștient că partida cu Israel e de totul sau nimic. “Meciul cu Israel este decisiv şi nu trebuie să ne ferim de realitate. Dar noi am făcut ca acest meci să fie decisiv, ăsta este adevărul. Noi am câştigat această şansă prin tot ceea ce am făcut în această campanie, prin fiecare meci, în fiecare minut.

Este un moment pe care l-am căutat şi l-am aşteptat, iată că l-am găsit. Cu siguranţă, poate fi un meci de totul sau nimic, şi, când duci o campanie fără înfrângere, şi ajungi să depinzi de un alt rezultat, nu e confortabil. Asta face ca presiunea să fie una imensă. Va fi un meci cu încărcătură emoţională foarte mare, dar grupul este pregătit”, a declarat selecționerul.

ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Un singur club din SuperLigă nu a publicat un mesaj de Ziua Națională
Un singur club din SuperLigă nu a publicat un mesaj de Ziua Națională
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea...
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea legătura, în ziua în care Rona Hartner a fost îngropată!
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul...
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul în Ucraina
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Viorica de la Clejani suferă de o boală cruntă. Avertismentul cumplit dat de...
Viorica de la Clejani suferă de o boală cruntă. Avertismentul cumplit dat de medici
Cine e românul care îl va interpreta pe Donald Trump în filmul „The...
Cine e românul care îl va interpreta pe Donald Trump în filmul „The Apprentice”
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Ce etnie avea, de fapt, Rona Hartner: „N-am vrut să spun, ca să...
Ce etnie avea, de fapt, Rona Hartner: „N-am vrut să spun, ca să nu fiu persecutată. Nu mă deranjează asocierea”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!