Sport

Ilie Dumitrescu știe unde s-a făcut diferența în derby-ul FCSB – Universitatea Craiova 1-1: „Acolo s-a scris istoria acestui meci”

Ilie Dumitrescu știe unde s-a făcut diferența în derby-ul încheiat la egalitate, FCSB - Universitatea Craiova, scor 1-1 în etapa 26 din SuperLiga.
20.02.2023 | 09:48
Ilie Dumitrescu stie unde sa facut diferenta in derbyul FCSB  Universitatea Craiova 11 Acolo sa scris istoria acestui meci
Ilie Dumitrescu a explicat unde s-a făcut diferența în derby-ul FCSB - Universitatea Craiova. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FCSB a fost aproape să înregistreze a treia victorie consecutivă în campionat, însă la fel ca în meciul cu Farul, echipa antrenată de Mihai Pintilii a primit gol în prelungiri. Formația roș-albastră s-a ales doar cu un punct după remiza, scor 1-1 cu Universitatea Craiova în etapa 26 din SuperLiga. Ilie Dumitrescu este convins că diferența a fost făcută de schimbările celor două echipe.

Ilie Dumitrescu știe unde s-a făcut diferența în FCSB – Universitatea Craiova 1-1

FCSB a mutat la scurt timp după primele două schimbări făcute de Eugen Neagoe. Mihai Pintilii i-a trimis în teren pe Oaidă în locul lui Octavian Popescu în minutul 64 și pe Omrani în locul lui David Miculescu în minutul 67. Ulterior, Florinel Coman a fost înlocuit cu Boban Nikolov în minutul 83.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu este convins că diferența s-a făcut la schimbările celor două formații, în ciuda unei prime reprize bune făcute de FCSB. Fostul mare internațional este de părere că intrările lui Koljic și Roguljic au adus un plus în ofensivă pentru olteni.

„FCSB a avut o primă repriză foarte bună. Până la ocazia lui Koljic nu a fost niciun șut pe poartă, decât cel al lui Markovic din a doua repriză. Diferența s-a făcut la schimbări. Dacă judecăm în oglindă, Roguljic a adus un plus vizibil pe faza ofensivă. Și Rivaldinho a forțat, dar Roguljic și Koljic au decis jocul”, a declarat Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.

ADVERTISEMENT

Schimbările Universității Craiova, mai inspirate în comparație cu ale FCSB-ului

Ilie Dumitrescu consideră că jucătorii intrați în repriza secundă pentru FCSB nu au dat un randament la fel de bun ca al celor de la Universitatea Craiova. Koljic și Roguljic i-au înlocuit pe Ișfan, respectiv Markovic în minutul 62, în timp ce în minutul 76 în ofensiva craioveană și-a făcut apariția Rivaldinho.

„Apropo de schimbări în oglindă, Omrani, Oaidă și Nikolov nu s-au ridicat la nivelul celor care au intrat la Craiova”, a fost remarca făcută de Ilie Dumitrescu. Stefan Târnovanu a avut o intervenție fabuloasă la ocazia de gol a lui Koljic care a trecut din preluare de Iulian Cristea, însă portarul roș-albaștrilor a greșit decisiv în urma unei ieșiri hazardate.

ADVERTISEMENT

„Târnovanu face o paradă extraordinară, dar face o mare gafă la gol. Îl prinde nedecis și acolo s-a scris istoria acestui meci”, a mai spus Ilie Dumitrescu. Astfel, FCSB a ajuns la 48 de puncte în 26 de partide, cu două mai multe față de Rapid și cu trei în comparație cu Universitatea Craiova. Dacă ar fi reușit să câștige, echipa lui Mihai Pintilii s-ar fi apropiat la trei puncte de CFR Cluj și la cinci de liderul Farul.

Ștefan Târnovanu a gafat sub privirile lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a fost prezent în tribunele Arenei Naționale la derby-ul FCSB – Universitatea Craiova, mai ales că în aproximativ o lună România începe campania de calificare la Campionatul European din 2024.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu a avut o prestație bună până în minutul 90+1, când la un corner contestat de gazde, portarul vicecampioanei a ieșit greșit, iar mingea a intrat în poartă. Chiar și așa, fotbalistul în vârstă de 22 de ani a jucat cel mai mult în actualul sezon pentru FCSB, 2070 de minute în 23 de partide.

Rămâne de văzut pe cine va titulariza Edi Iordănescu în poarta României în primele partide din luna martie cu Andorra și Belarus. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că în lotul României va reveni Florin Niță.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota la „ambele echipe marchează” la meciul FC Argeș – FCSB. 

ADVERTISEMENT