Sport

Ilie Năstase, după ce Simona Halep a fost găsită dopată: ”Și Serena a fost prinsă, dar nu s-a dat nimic!”

Comentând vestea că Simona Halep a fost găsită dopată, Ilie Năstase sugerează că au existat și alte jucătoare de top în această situație, dar informațiile n-au fost făcute publice.
21.10.2022 | 17:26
Ilie Nastase dupa ce Simona Halep a fost gasita dopata Si Serena a fost prinsa dar nu sa dat nimic
Ilie Năstase așteaptă mai multe detalii pentru a se pronunța în cazul Simonei Halep, dar spune că în lumea tenisului s-a vorbit și despre alte sportive din topul WTA dopate, însă despre care nu au existat și informări publice. Foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Vestea a căzut ca un trăsnet. Simona Halep a fost informată că a picat un test anti-doping la US Open 2022. Jucătoarea din România a scris că a fost prinsă dopată cu substanţa denumită Roxadustat. Și afirmă că va lupta să demonstreze că este nevinovată. Au apărut și primele reacții, între care și cea a lui Ilie Năstase.

”Au fost multe prinse dopate și nu s-a dat public”, spune Ilie Năstase

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis. Motivul: un test pozitiv făcut la ediția din acest an a US Open.

ADVERTISEMENT

La acea competiție ea a fost eliminată în primul tur de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. Ulterior, pe 15 septembrie, a anunțat că nu va mai participa la niciun turneu în 2022.

”Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală”, a spus, Simona, printre altele, în prima sa reacție după anunțul legat de suspendarea sa.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase s-a abținut să facă vreun comentariu legat de vinovăția Simonei. Dar a lansat o bombă! El spune că există voci din lumea tenisului care afirmă că și alte sportive de top din circuitul WTA au fost prinse dopate.

Și afirmă că nu s-a făcut tam-tam pe această temă pentru că riscul era uriaș. Evident, vorbim despre repercusiunile de ordin financiar, pentru că efectul era îndepărtarea sponsorilor.

ADVERTISEMENT

Ce să comentez? Aia trebuie să credem și noi, ce spune ea. Eu nu stau lângă ea. Eu când eram anemic la finalul antrenamentului, luam un pahar de vin roșu.

Trebuie să așteptăm puțin ce spune și Simona. Să vedem ce spun și ceilalți. Ce știți dumneavoastră, știu și eu. Nu știu mai multe decât știu și eu. Au fost multe prinse dopate și nu s-a dat public. Serena, Sharapova…

ADVERTISEMENT

Serena Williams a fost prinsă. Oamenii din tenis spun asta. Știți de ce nu s-a aflat? Pentru că se termina circuitul. La unele sunt bine, la altele nu… Dacă se afla, plecau sponsorii”, a spus Năstase pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT