Sport

Simona Halep a fost găsită dopată şi a fost suspendată! Anunţul oficial şi reacţia româncei: “Sunt trădată!”

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu substanţa denumită Roxadustat şi a fost suspendată provizoriu din tenis. Românca a dat prima reacţie pe reţelele de socializare
21.10.2022 | 16:56
Simona Halep a fost gasita dopata si a fost suspendata Anuntul oficial si reactia romancei Sunt tradata
Simona Halep a fost depistată pozitiv. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost depistată pozitiv şi a fost suspendată provizoriu din toate turneele internaţionale WTA, anunţă Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului.

Anuntul oficial al suspendarii Simonei Halep
Anuntul oficial al suspendarii Simonei Halep

Pe contul oficial de Instagram, jucătoarea din România a scris că a fost prinsă dopată cu substanţa denumită Roxadustat.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost găsită dopată! Prima reacţie a româncei: “Mă simt trădată!”

Într-o postare manifest, fostul lider mondial WTA a explicat că niciodată în cariera ei nu s-a gândit să trişeze în acest sport, spunând că se simte confuz şi menţionând că este trădată:

“Azi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: lupta pentru dreptate. Am fost notificată că am ieşit pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă, ceea ce este cel mai mare şoc din viaţa mea.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a venit niciodată în minte, este împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt confuz şi sunt trădată.

“Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare!”

O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată cu intenţie substanţe interzise şi am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală. 

ADVERTISEMENT

Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep.

Simona Halep, depistată pozitiv la US Open!

Simona Halep a fost depistată pozitiv în timpul unui control doping de la US Open, acolo unde a ieşit încă din primul tur, după o evoluţie foarte modestă.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din România a fost suspendată temporar pentru dopaj, substanţa Roxadustat fiind un medicament împotriva anemiei.

Ce este Roxadustat: îmbuntăţeşte performanţele sportive

Roxadustat este un inhibator al prolil-hidroxilazei HIF, care creşte producţia endogenă de eritropoetină şi stimulează producţia de hemoglobină şi celule roşii din sânge, care îmbunătăţesc performanţele sportive.

  • 31 de ani are Simona Halep
  • 2 titluri de Grand Slam a obţinut românca în carieră 
ADVERTISEMENT