Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Doar geniile văd dacă e un câine sau o pisică în imagine în mai puțin de 6 secunde

Iluzia optică ce dă bătăi de cap a devenit virală pe internet. Doar geniile văd dacă e un câine sau o pisică în imagine în doar câteva secunde.
24.04.2024 | 08:42
Iluzia optica ce da batai de cap Doar geniile vad daca e un caine sau o pisica in imagine in mai putin de 6 secunde
Iluzia optică ce dă bătăi de cap. Sursă foto: Gândul
ADVERTISEMENT

Iluzia optică despre care vorbim în continuare a devenit virală pe internet. O mulțime de persoane se chinuie să o descifreze, însă doar geniile văd dacă e un câine sau o pisică în imagine în mai puțin de 6 secunde.

Iluzia optică ce dă bătăi de cap

Iluziile optice pot fi uneori destul de amuzante, iar alteori mai frustrante. Sunt persoane care văd ceea ce trebuie într-un timp record, în timp ce altele au nevoie de minute în șir pentru a elucida misterul.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, iluziile optice ne stimulează creierul. Astfel, e chiar recomandat ca din când în când să facem și astfel de exerciții. Spre deosebire de testele de inteligență, la iluzii contează mai mulți factori.

Ceea ce vedem poate fi influențat chiar și de trăsăturile noastre de personalitate. Tocmai din acest motiv, e posibil să avem o percepție diferită față de cea a altor persoane apropiate.

ADVERTISEMENT

Iluzia optică ce dă bătăi de cap și despre care vorbim în continuare a generat și ea mari controverse. A devenit virală pe internet și nu oricine a putut să afle răspunsul. Întrebarea este dacă pe acoperiș se află un câine sau o pisică.

Doar geniile văd dacă e un câine sau o pisică în imagine în mai puțin de 6 secunde

Ai 10 secunde la dispoziție să răspunzi corect, însă geniile au nevoie de mai puțin de 6 secunde. La o privire atentă îți poți da seama care este răspunsul corect. Iar dacă nu ai reușit, iată care este.

ADVERTISEMENT

Deși de la depărtare s-ar părea că pe acoperiș e un câine, adevărul este că e vorba despre o pisică. Iluzia optică sigur pare mai clară acum, odată ce ai aflat și răspunsul corect.

Și chiar dacă nu ai reușit din prima, nu trebuie să renunți. Există o mulțime de iluzii optice pe care le poți vedea, astfel încât să te antrenezi. E o chestiune de timp până când poți deveni un maestru în acest sens.

ADVERTISEMENT

Iar pe lângă iluziile optice, testele de IQ sunt și ele destul de interesante. În funcție de caz, ele pot măsura memoria pe termen scurt, dar și lung. Totodată, există și diferite puzzle-uri care te pot ajuta să îți depășești limitele.

ADVERTISEMENT