Life

Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc unde se află broasca ascunsă în imagine în mai puțin de 5 secunde

Testul IQ care cauzează probleme multor români. Numai intelectualii reușesc să descopere în mai puțin de 5 secunde unde e broasca.
30.03.2024 | 22:49
Iluzia optica ce da batai de cap multor romani Doar geniile gasesc unde se afla broasca ascunsa in imagine in mai putin de 5 secunde
Testul IQ care cauzează probleme multor români. Numai intelectualii reușesc să descopere în mai puțin de 5 secunde unde e broasca. Sursa foto: timesnownews.com
ADVERTISEMENT

Iluzia optică ce dă bătăi de cap multor români. Doar geniile găsesc unde se află broasca ascunsă în imagine în mai puțin de 5 secunde. Elementul esențial este ascuns într-o imagine care creionează un dormitor.

Testul IQ care cauzează probleme multor români. Numai intelectualii reușesc să descopere în mai puțin de 5 secunde unde e broasca

Testul IQ care cauzează probleme multor români. Numai intelectualii reușesc să descopere în mai puțin de 5 secunde unde e broasca. Privește cu mare atenție fotografia și vezi unde se află, în realitate, animalul.

ADVERTISEMENT

În primul rând, utilizatorii trebuie să țină cont de faptul că elementul ascuns trebuie găsit într-un timp record. În al doilea rând, e foarte important ca oamenii să se bazeze pe simțul de observație care trebuie să fie unul mare.

Poza din dormitor testează abilitățile utilizatorilor de a se concentra și de a descoperi broasca. Din imagine mai fac parte o fetiță care doarme cu ursulețul de pluș, lângă pat fiind o noptieră, dar și alte obiecte de mobilier.

ADVERTISEMENT

Oamenii trebuie să ia în calcul neapărat lucrurile, dar mai ales culorile care se folosesc în această iluzie optică. Testul poate fi rezolvat numai de persoanele inteligente. Numai 1% dintre cei care fac testul găsesc broasca care se încadrează în tabloul de pe perete!

Cum reușesc iluziile optice să păcălească ochiul

Iluziile optice reușesc să păcălească ochiul și creierul care ”se grăbește” de cele mai multe ori să interpreteze lumea înconjurătoare, expunându-se astfel erorilor. Aceste erori pot dezvălui modul în care un om percepe conştient timpul şi spaţiul.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că aceste teste de inteligență au o istorie foarte lungă. Prima oară au fost descrise în anul 350 î.Hr. de Aristotel. Acesta spunea că simţurile noastre pot fi de încredere, dar pot fi şi uşor păcălite. A fost primul care a observat așa numită iluzie a cascadei.

A realizat că o persoană care își concentrează privirea asupra unei căderi de apă şi apoi o mută asupra pietrelor din albie, pietrele par să se mişte în direcţia opusă fluxului de apă. Urmărirea cursului de apă pare să ”obosească” anumiţi neuroni din creier, pe măsură ce se adaptează să perceapă curgerea apei.

ADVERTISEMENT

Studierea dedicată a iluziilor a început abia în secolul XIX. Atunci au început să se creeze simple iluzii pentru a observa modul în care creierul percepe anumite forme şi modele. Fiecare test de inteligență demonstrează că creierul oamenilor poate fi ”păcălit”.

„Din punct de vedere teoretic erau interesante pentru că se plasau împotriva curentului care susţinea că putem înţelege vederea dacă înţelegem modul în care o imagine se formează pe retină.

Aceste iluzii erau excepţii ce putea fi analizate experimental”, a spus Nicholas Wade, istoric al iluziilor optice de la Universitatea din Dundee, Scoţia, scrie Agerpres. Iluziile sunt importante pentru studiul percepţiei.

ADVERTISEMENT