Fotbal international

Imagine controversată pe străzile Barcelonei înainte de El Clasico. Pique și Sergio Ramos se sărută într-un graffiti. VIDEO

17.12.2019 | 22:09
Imagine controversata pe strazile Barcelonei inainte de El Clasico Pique si Sergio Ramos se saruta intrun graffiti VIDEO
Imagine controversată pe străzile Barcelonei înainte de El Clasico. Pique și Sergio Ramos se sărută într-un graffiti. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Rivalitatea eternă dintre Barcelona și Real Madrid își va consuma miercuri, de la ora 21:00, un nou duel în La Liga. Va fi episodul cu numărul 242 dintre cele două mari rivale ale fotbalului iberic în toate competițiile și întâlnirea cu numărul 179 din întrecerea internă. Cu o zi înainte de marele derby, fanii din Catalunia s-au trezit cu o imagine șoc pe străzile din Barcelona.

Imagine controversată pe străzile Barcelonei înainte de El Clasico. Pique și Sergio Ramos se sărută într-un graffiti

În ajunul ”El Clasico”, pe străzile din Barcelona a apărut o imagine care i-a șocat pe trecători. Pe strada Paseo de Gracia, una dintre cele mai mari din capitala Cataluniei, a apărut un graffiti extrem de controversat.

ADVERTISEMENT

În această ”operă de artă” sunt desenați cei doi fundași care se vor duela miercuri pe Camp Nou, Gerard Pique și Sergio Ramos, într-o ipostază inedită: sărutându-se.

Lucrarea aparține italianului Tvboy, artist care a pictat în trecut piese similare cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sau Carles Puigdemont și Mariano Rajoy.

ADVERTISEMENT

Imaginea cu Pique și Ramos, un îndemn la dialog într-o perioadă tulbure

Alături de imaginea cu Pique și Ramos în ipostaze tandre, artistul italian a scris și mesajul ”Spania, sărută și vorbește”. Jurnaliștii de la Marca notează că imaginea cu cei doi fotbaliști rivali ar fi inspirată de imaginea lui Leonid Brejnev sărutându-l pe Erich Honecker pe Zidul Berlinului.

”El Clasico” din acest sezon are loc într-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere politic și social în Catalunia din cauza protestelor pentru Independența Cataluniei.

ADVERTISEMENT

Duelul Barcelona – Real trebuia să se joace în octombrie, dar din cauza manifestațiilor catalanilor, derby-ul a fost amânat pentru luna decembrie.

Barcelona vs. Real, duelul primelor clasate din La Liga

”El Clasico” din acest sezon, episodul cu numărul 1, pune față în față cele mai în formă echipe din La Liga, locurile 1 și 2. De asemenea, Barca și Real sunt calificate și în optimile de finală din Champions League.

ADVERTISEMENT

Cine câștigă meciul de miercuri va rămâne pe locul 1, dat fiind faptul că FC Sevilla, a treia clasată, este la 4 puncte distanță și un meci în plus disputat.

Echipele probabile din El Clasico:

  • FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, de Jong – Messi, Luis Suarez, Griezmann
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy – Casemiro, Modric, Kroos – Bale, Benzema, Isco
ADVERTISEMENT