Life

Imaginea care a speriat internetul. Cât de mare e, de fapt, liliacul care pare cât un om – Foto

08.07.2020 | 20:51
Imaginea care a speriat internetul Cat de mare e de fapt liliacul care pare cat un om  Foto
Un liliac cât un om a înnebunit internetul. În realitate, are doar 30 de centimetri. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Pe internet circulă de la sfârșitul lunii iunie o imagine care a făcut loc unor teorii care mai de care mai ciudate. Un liliac de dimensiuni umane i-a speriat pe utilizatorii de pe Twitter și Facebook, mulți scriind că se întâmplă lucruri tot mai ciudate și că e semn că nu va fi bine.

Liliacul care pare cât un om are, de fapt, doar 30 de centimetri. La ce truc s-a recurs

Lumea s-a împărțit imediat în două: unii au spus că asistăm la un alt fake, alții au zis că e posibil să existe lilieci de dimensiunea lui Batman.

ADVERTISEMENT

Concluzia la care s-a ajuns, țineți-vă bine, este că imaginea nu este fake. Așadar, fotografia cu liliacul care pare uriaș cât un om este una cât se poate reală.

Ei bine, poza are un truc. În realitate, liliacul are doar 30 de centimetri, însă unghiul din care a fost făcută imaginea distorsionează realitate și face ca animalul zburător să pară mai mare.

ADVERTISEMENT

Există o specie de liliac a căror aripi pot măsura aproape 2 metri

De când a izbucnit pandemia de coronavirus, oamenii caută tot mai multe lucruri interesante despre lilieci și pangolini, animale de la care se crede că s-a răspândit virusul SARS-COV-2, dintr-o piață agroalimentară din Wuhan.

Chiar dacă având aripile deschise pot părea destul de mari, rareori liliecii sar de 30-50 de centimetri în lungime, iar exemplare care să ajungă la dimensiunea omului există doar în cărțile cu benzi desenate.

ADVERTISEMENT

Există, totuși, o specie (din cele peste 1.200) care poate fi de-a dreptul înfricoșătoare: liliacul regal din Filipine.

Această specie rară și în această țară asiatică poate cântări 1,6 kilograme și poate avea o anvergură a aripilor de, atenție, 1,7 metri (n.r.: acesta este cel mai mare exemplar văzut vreodată).

ADVERTISEMENT

Liliecii au o abilitate mai mare de susținere în aer, în timpul zborului, decât păsările și sunt singurele mamifere capabile să se deplaseze zburând.

ADVERTISEMENT
Tags: