News

Imagini apocaliptice în China. Asiaticii se confruntă cu cele mai mari inundații din ultimii 100 de ani

18.08.2020 | 20:01
Imagini apocaliptice in China Asiaticii se confrunta cu cele mai mari inundatii din ultimii 100 de ani
ADVERTISEMENT

China se confruntă cu inundații așa cum nu a mai făcut-o niciodată în istoria recentă, pagubele produse fiind imense.

Nivelurile celui mai mare fluviu din China, Yangtze, au atins cota de pericol după mai multe zile de ploi nemaivăzute.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de locuitori au fost evacuați, fiind instituit un nivel de alertă fără precedent în istoria recentă a Chinei.

Inundații fără precedent în China, în plină pandemie de Covid-19

Asiaticii se confruntă cu cantități neobișnuit de mari de precipitații în plin sezon de inundații, cele mai afectate regiuni fiind cele din centrul bazinului Yangtze.

ADVERTISEMENT

Potrivit stiripesurse, Ministerul Apelor a anunțat că 38 de afluenți ai fluviului au depășit cota de atenționare. Provincia Sichuan a ridicat alerta de inundații până la cel mai înalt nivel, după revărsarea râurilor și inundarea localităților din zonă, dar și a terenurilor agricole.

În bazinul râului Qingyi, un afluent al Yangtze, au fost înregistrate cele mai grave inundații din ultima sută de ani. Peste 36.000 de oameni au fost evacuați, conform autorităților.

ADVERTISEMENT

De asemenea, zeci de mii de oameni au refuzat să-și părăsească gospodăriile și au primit resurse din partea autorităților, însă au fost avertizați că ar fi mai bine să plece pentru a nu risca să-și piarda viața.

În același timp, barajul din provincia Hubei, considerat unul dintre cele mai mari baraje din lume, s-a deformat din cauza presiunii uriașe a apei acumulate, însă autoritățile au dat asigurări că au luat toate măsurile pentru a preîntâmpina o tragedie.

ADVERTISEMENT

În total, 634 de cursuri de apă din China au depășit cotele oficiale de inundații. 63 de milioane de oameni au fost afectați de inundații, potrivit viceministrului Zhou Xuewen. Este vorba de o creștere de 12.7% față de media ultimilor ani.

Costul pagubelor economice din China a depășit 25 de miliarde de dolari, cu 15.5% mai mult raportat la media ultimulor cinci ani, potrivit oficialului chinez.

ADVERTISEMENT
Tags: