News

Imagini dramatice într-un restaurant din Sinaia: O ursoaică și-a ţinut puiul pe creştet după ce a căzut într-o fosă septică neacoperită

Pompierii din Sinaia au salvat o ursoaică și puiul său dintr-o fosă septică neacoperită de pe teritoriul unui restaurant.
22.07.2023 | 15:18
Imagini dramatice intrun restaurant din Sinaia O ursoaica sia tinut puiul pe crestet dupa ce a cazut intro fosa septica neacoperita
Pompierii salvează o ursoaică și puiul ei dintr-o fosă septică în Sinaia. Foto: Colaj Fanatik/ISU Prahova.
ADVERTISEMENT

O ursoaică și puiul ei au fost recuperați în condiții dramatice, după ce au căzut într-o fosă septică neacoperită, aflată în incinta unui restaurant din Sinaia. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, ursoaica și-a ținut puiul pe creștet în încercarea de a-l salva din această situație periculoasă.

O ursoaică și-a salvat “eroic” puiul

După primirea apelului de urgență, echipajele de pompieri au sosit la fața locului și au constatat că o femelă de urs căzuse într-o fosă septică, fiind aproape complet acoperită de materiile din aceasta. Pentru a asigura siguranța turiștilor din zonă, Jandarmeria Montană a sprijinit operațiunea, iar lucrătorii operatorului economic responsabil cu fondul cinegetic din zonă au oferit și ei sprijinul necesar.

ADVERTISEMENT

Pentru a elibera animalele din fosă, pompierii au coborât o scară metalică înăuntru, sperând că ursoaica și puiul să vor folosi pentru a ieși. Cu multă atenție și răbdare, echipa de intervenție a reușit să evacueze mai întâi ursoaica, urmată de puiul său.

La finalizarea operațiunii, cele două animale au fost redirecționate spre zona de pădure, pentru a se întoarce în habitatul lor natural. În paralel, a fost emis și un mesaj RO-ALERT pentru a informa pe cei prezenți în zonă cu privire la misiunea de salvare în desfășurare.

ADVERTISEMENT

A fost emis  mesaj RO-ALERT

“Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia au intervenit în această dimineață pentru salvarea unei ursoaice căzute împreună cu un pui într-o fosă septică a unui imobil din Sinaia, cota 1400. La locul indicat au fost alocate o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

Odată ajunși la fața locului, pompierii au constatat ca este vorba despre un urs (femelă) căzut într-o fosă septică, acoperit aproape complet de materiile din acesta, care își ținea pe creștet puiul, în încercarea de a-l salva. Animalul era agitat.

ADVERTISEMENT

 

 

A fost solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona astfel încât turiștii să fie în siguranță, iar lucrători din cadrul operatorului economic care administrează fondul cinegetic din zonă si-au adus și aceștia aportul pentru ca această operațiune să se încheie cu succes.

Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de a determina animalele să o folosească pentru a ieși.

ADVERTISEMENT

Ceea ce au și reușit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior și puiul. În final, au fost îndreptați spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor. A fost emis și mesaj RO-ALERT, astfel încât cei prezenți acolo sa fie informați despre misiunea aflată în desfășurare”, au anunțat reprezentanții ISU pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: