Life

Imagini în premieră cu Florin Cîţu şi câinele său, Lomu, de 11 ani cel mai bun prieten al premierului! Galerie foto

Florin Cîțu este un premier discret atunci când vine vorba de viața personală sau de pasiunile sale. Demnitarul este însă foarte atașat de Lomu, câinele său.
31.07.2021 | 13:08
Florin Cîțu și prietenul său, cainele Lomu, în timpul dresajului
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu este un premier atipic pentru politica autohtonă. Spre deosebire de predecesorii săi, Cîțu a studiat și a lucrat foarte mult în străinătate, la nivel înalt: a urmat Grinnell College (Iowa), unde a obținut diploma de licență în economie și matematică, apoi a făcut un masterat (1997-1999) la Iowa State University, în domeniul politicii monetare aplicate, macroeconomie și econometrie.

Între 1999 și 2002, Cîțu a urmat un program doctoral tot la Iowa State University. Apoi, în 2003, Cîțu și-a luat diploma de studii la Center for Financial Studies din Frankfurt, pe tema ”Metode empirice pentru construirea modelelor macroeconomice”.

ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu are un câine de 11 ani

La nivel de carieră profesională, actualul premier a lucrat ca economist la Banca Națională a Noii Zeelande, apoi s-a angajat ca economist la Banca Europeană de Investiții, în Luxemburg.

Până să devină șeful guvernului de la Palatul Victoria, Cîțu a ocupat diverse funcții importante de consultant pentru companiile private din sistemul financiar-bancar.

ADVERTISEMENT

La 49 de ani, despre Florin Cîțu nu se știu prea multe la nivel de viață personală, dar FANATIK a descoperit una dintre marile iubiri ale premierului, câinele Lomu. Actualul prim-ministru este extrem de atașat de prietenul său.

Lomu are urmași care fac senzație la concursurile internaționale

De altfel, la unele aniversări ale lui Lomu, Florin Cîțu a realizat și fotografii sugestive, împărtășite apropiaților, în care câinele primește un tort din partea medicului veterinar.

ADVERTISEMENT

Lomu a împlinit 11 ani și este un exemplar superb, având mulți urmași de rasă, și ei foarte bine văzuți la concursurile internaționale la care participă în țară sau în Europa.

FANATIK vă prezintă o serie de fotografii de pe pe vremea când câinele era încă în perioada dresajului, de care s-a ocupat chiar actualul demnitar. Mult schimbat față de prezent, Florin Cîțu apare în imagini urmărind foarte atent evoluția patrupedului, pe care îl învăța diverse lucruri.

ADVERTISEMENT

Distracția preferată a premierului: plimbările cu Lomu prin pădure

Născut într-un sat izolat din județul Vâlcea, Florin Cîțu trece frecvent pe la casa părintească împreună cu Lomu, care are spațiu suficient de manifestare prin pădurile din zonă.

De altfel, tatăl premierului a recunoscut că plimbările cu câinele prin împrejurimi sunt una dintre marile plăceri ale lui Florin atunci când trece pe la casa din cătunul Tulei (comuna Golești).

Cum Florin Cîțu și fratele lui au moștenit din partea familiei 75 de hectare de teren lângă stațiunea Voineasa, locația a devenit și ea una dintre destinațiile preferate de premier atunci când îl scoate pe Lomu la aer curat.

La una dintre postări, ilustrată cu Lomu alergând prin iarbă, Florin Cîțu a notat cu umor: ”Lomu încă vânează șopârle…Nici o șopârlă nu a fost rănită vreodată!”. 

ADVERTISEMENT