News

Imagini pentru adulţi, proiectate chiar în timpul dezbaterii Legii pentru securitatea cibernetică a României

Ecranul asigura legătura cu participanții online la această dezbatere, însă nu este clar din ce motiv au apărut imaginile la un moment dat.
18.11.2022 | 17:22
Imagini pentru adulti proiectate chiar in timpul dezbaterii Legii pentru securitatea cibernetica a Romaniei
Imagini filme adulți la o dezbatere. Foto: FB
ADVERTISEMENT

Momentul e considerat drept un ”incident de securitate” petrecut tocmai în momentul în care se discuta securitatea cibernetică.

Filme pentru adulți la o dezbatere publică

Dezbaterea a fost organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării într-o sală din clădirea Rectoratului Universității Politehnica București. Așa cum se procedează de obicei, participanții online au fost conectați prin platforma Zoom la dezbatere.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, la un moment dat pe ecran au apărut imagini cu un conținut sexual explicit. Printre participanți se aflau secretari și subsecretari de stat, parlamentari și chiar un oficial de la Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică, conform Captura.ro.

Un subiect aprig dezbătut a fost cel legat de atribuțiile sporite ale SRI, care ar putea bloca conținutul considerat ”terorist” înaintea unui verdict judecătoresc. La 15 noiembrie Legea securității cibernetice a dat acces SRI și MApN la date private, obligând totodată specialiștii să fie informatori dacă situația o cere.

ADVERTISEMENT

”Un colaj de imagini cu conținut explicit pentru adulți a fost afișat pe ecranul care asigura legătura cu participanții online, conectați la dezbatere prin platforma Zoom.

Dezbaterea este organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării într-o sală din clădirea Rectoratului Universității Politehnica.

ADVERTISEMENT

Printre participanți se numără trei secretari/subsecretari de stat, parlamentari, un oficial de la Directoratul National pentru Securitate Cibernetica, consilieri de miniștri sau activiști din societatea civilă.

Dezbaterea are mai multe mize privind libertatea de exprimare pe Internet în viitorul apropiat. Printre noutăți: se înființează Sistemul Național de Securitate Cibernetică, crește rolul consilierului prezidențial pe probleme de securitate și SRI devine autoritate competentă la nivel național în domeniul cyber intelligence”, au scris și cei de la Captura.ro.

ADVERTISEMENT

Internauții au criticat dur acest moment, ridiculizând modul în care securitatea pare că a fost compromisă tocmai în timpul unei discuții care viza securitatea cibernetică.

”Dorim sa securizăm cibernetic Romania dar habar nu avem să securizăm o ședință online care nici măcar administratori nu a avut”, a transmis un internaut. Ulterior, Ministerul Digitalizării a spulberat misterul în privința actului în sine.

Potrivit oficialilor de la minister, dezbaterea a fost publică și oricine avea dreptul să intre pe internet prin Zoom pentru a proiecta ce dorește. Un astfel de cetățean a socotit că ar fi amuzant să intre pe un site pentru adulți și să-l împărtășească cu ceilalți. Autoritățile vor lua măsurile legale care se impun în acest caz, au mai transmis reprezentanții ministerului.

ADVERTISEMENT