News

Un hacker cu doar patru clase a spart site-urile mai multor instituţii: “Ne-am saturat de zdrențele din Parlament”

Un tânăr cu patru clase e ”temutul” hacker Meowless, care a spart site-urile mai multor instituții din România. Poliția a reușit să-l prindă.
16.11.2022 | 17:17
Un hacker cu doar patru clase a spart siteurile mai multor institutii Neam saturat de zdrentele din Parlament
Hackerul Meowless, prins de polițiști. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Puștiul a spart de două ori, de unul singur, site-ul Poliției Locale Ploiești, după ce reușise același lucru cu site-ul CJ Cluj.

Cine e hackerul cu patru clase care a spart site-ul Poliției Locale Ploiești

Potrivit Ziarul Incomod, tânărul a înlocuit informațiile oficiale de pe site-ul Poliției Locale cu mai multe anunțuri obscene, dar și cu clipuri cu manele sau cu filme pentru adulți.

ADVERTISEMENT

”Ne-am saturat de zdrențele din Parlament, ne-am saturat de toți penalii, ne-am săturat de rahaturile voastre, merităm mai mult de atât”, a fost mesajul transmis de hacker pe site-ul spart.

În cazul instituției clujene, hackerul a cerut răscumpărare pentru informațiile confidențiale, pentru ca acestea să nu ”ajungă public pe internet”.

ADVERTISEMENT

“Hacked by Meowless. Toate fişierele au fost criptate şi un backup al siteului a fost salvat. Dacă vreţi ca baza de date şi fişierele siteului să nu ajungă public pe internet, aveţi de plătit o sumă. Trimiteţi 100 $ USD în bitcoin la adresa următoare”, transmitea în mai 2021 hackerul.

Tânărul e originar din Sibiu, însă locuiește momentan în Franța, și a fost dat de gol de unul dintre ”partenerii” săi, înainte ca acesta să atace și alte site-uri din România. Individul a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul BCCO Ploiești și a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT sub acuzația de alterare a integrității datelor informatice.

ADVERTISEMENT

Dosarul său se află pe rol la Tribunalul Prahova din septembrie 2022. ”Constată competenţa funcţională, materială şi teritorială a instanţei, legalitatea şi regularitatea actului de sesizare – rechizitoriul cu nr. 3/D/P/2021 din data de 27.09.2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul L. Lucian, cetăţenie română, studii 4 clase, stagiul militar nesatisfăcut, necăsătorit, fără ocupaţie, fără antecedente penale, pentru săvârşirea a două infracţiuni de alterarea integrității datelor informatice”, este precizat pe portalul instanțelor de judecată.

ADVERTISEMENT

Hackerul și-a atribuit pseudonimul Meowless și administrează grupuri pe Facebook precum ”Romania Hackers” și Romania’s Cyber Army, aici fiind purtate discuții privind spargerea unor site-uri considerate vulnerabile din țara noastră.

Deși a fost foarte atent să nu își divulge identitatea, tânărul s-a lăudat cu isprava unor prieteni care au anunțat autoritățile.

ADVERTISEMENT